Κρήτη

Ηράκλειο

Ηλεκτρονικό γραφείο πληροφόρησης για τους τουρίστες στην Αγία Πελαγία

Info Kiosk

Τη σύμβαση δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης Info Kiosk στην Αγία Πελαγία, προϋπολογισμού 49.700 €, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

αγια πελαγια info kiosk

αγια πελαγια info kiosk, by meropi

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσα από μια πλατφόρμα τουριστικής και πολιτιστικής πληροφόρησης επισκεπτών, σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά και Γαλλικά) με εξειδικευμένες εφαρμογές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets, ενώ θα υπάρχει και ένα Info Kiosk για επισκέπτες που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, σε χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στην Αγία Πελαγία.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί πολλαπλά κανάλια και μέσα πρόσβασης στην πληροφορία (web site, εφαρμογές σε κινητά Android και iPhone, infokiosk, push notifications) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον επισκέπτη πριν καν ξεκινήσει τις διακοπές του, να μπαίνει στην ιστοσελίδα, να περιηγείται στο περιεχόμενο, να δημιουργεί δωρεάν τον προσωπικό του λογαριασμό και να επιλέγει ποιες πληροφορίες τον ενδιαφέρουν περισσότερο (π.χ. μουσεία, διαδρομές, εστιατόρια κλπ) δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν "προσωπικό τουριστικό οδηγό".

Επίσης να καταχωρεί τις ημερομηνίες που θα επισκεφτεί την περιοχή και να καθορίζει τι είδους ενημερώσεις θέλει να λαμβάνει (π.χ. πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφορές επιχειρήσεων). Εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή, συγχρονίζεται αυτόματα με το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα, έχει πρόσβαση σε όλη την υπόλοιπη πληροφορία και λαμβάνει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος, διαδρομές, χάρτες, προσφορές από επιχειρήσεις, κλπ.
Η πλατφόρμα θα παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση στους επισκέπτες για τα σημεία που μπορούν να επισκεφτούν και τις δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν, τις δυνατότητες που υπάρχουν για παραμονή, παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα μπορούσαν να προμηθευτούν από κάθε περιοχή.

Επιπλέον θα προτείνονται διαδρομές τις οποίες θα μπορεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει ώστε να αποκομίσει μια μοναδική εμπειρία. Έτσι θα γίνεται στοχευμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών σχετικά με θεματικές διαδρομές (φυσιολατρικών μονοπατιών, γαστρονομίας, βυζαντινών και αρχαιολογικών μνημείων κλπ), ενώ ο χρήστης επίσης θα μπορεί να κάνει δρομολόγηση προς κάθε σημείο ενδιαφέροντος μέσα από κάθε εφαρμογή (iOS-Android & Web)

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες