Κρήτη

Ηράκλειο

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου, υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μια εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων, με κάλαντα, παραμύθια, μουσική, ξεναγήσεις και εργαστήρια! 

«Κάλαντα των παιδιών, παραμύθια των μεγάλων!»

Την εβδομάδα από Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Νομού Ηρακλείου για να πούμε κάλαντα και τραγούδια κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Παράλληλα, οι παππούδες και γιαγιάδες από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.)  του Δήμου Ηρακλείου θα μας πουν παραμύθια με καλικάντζαρους, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα ήθη και έθιμα των γιορτών.

Τα παιδιά θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη» με το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Εξερεύνησε τα ίχνη του Δαίδαλου».

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγους του Μουσείου στην περιοδική αρχαιολογική έκθεση «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη».

Είσοδος από οδό Δουκός Μποφώρ.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00 – 14.00.

«Ελάτε να στολίσουμε το Καράβι του Μουσείου!»

Δύο εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά: στολίδια με φαντασία και έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου και χειροποίητα πλεκτά στολίδια που μας δείχνουν οι γιαγιάδες από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.

Παράλληλη προβολή μαγνητοσκοπημένων αφηγήσεων μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα από τη χορωδία των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Μασταμπά.

Είσοδος ελεύθερη για τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00. Το Μουσείο υποδέχεται Μουσικά Σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου για μια παράσταση στο πνεύμα των εορτών!

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ.  2810-279000. Email: amh@culture.gr

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: Ερωτήματα μετά την έκρηξη στη Λότζια

Η Λότζια

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου:

Την προηγουμένη βδομάδα συνέβη ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό με την φωτιά που πήρε ο ηλεκτρολογικός πίνακας στη Λότζια που βρίσκεται δίπλα στην μοναδική είσοδο-έξοδο του πρώτου ορόφου και μερικά μέτρα από εργαζόμενους του κτιρίου. Λίγα βήματα από το γραφείο του Δημάρχου. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός εργαζόμενου ή δημότη.
Και με αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, αναδεικνύονται τα αποτελέσματα της πολιτικής που την ασφάλεια των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας τους, δεν τα συμπεριλαμβάνει στα μεγάλα «οράματα» για το Ηράκλειο. Δεν αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.
Πoιoς θα αναλάμβανε την ευθύνη αν συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό κύριοι της δημοτικής αρχής; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν έχετε υλοποιήσει τις συστάσεις  της Επιθεώρησης Εργασίας για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών πινάκων;

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι η στεγάνωση των κτιρίων, χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά στους χώρους εργασίας, που εκτός των άλλων, εγκυμονούν και κινδύνους βραχυκυκλώματος;
Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί για την πυρασφάλεια, η δημοτική αρχή τα δαπάνησε σε άλλους κωδικούς;
Αυτού του είδους την ανάπτυξη ευαγγελίζεστε και εσείς και τα κόμματα σας. Την ανάπτυξη των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα «ψηφιακής πολιτικής» και δεκάδων εκατομμύριων ευρώ σε εργολάβους πάσης φύσεως (απορριμμάτων, κατασκευών, συγκοινωνών κ.α.), ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε χώρους που πλημμυρίζουν με λύματα, όπως στην παλιά λαχαναγορά.
Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο:
-Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει η δημοτική Αρχή, προκειμένου να υλοποιηθούν τα μέτρα προστασίας που έχει καταγράψει η Επιθεώρηση Εργασίας, οι Τεχνικοί Ασφαλείας του Δήμου και επανειλημμένως σας έχει επισημάνει η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των εργαζόμενων;