Κρήτη

Ηράκλειο

Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου!

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ηρακλείου, υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μια εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων, με κάλαντα, παραμύθια, μουσική, ξεναγήσεις και εργαστήρια! 

«Κάλαντα των παιδιών, παραμύθια των μεγάλων!»

Την εβδομάδα από Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Νομού Ηρακλείου για να πούμε κάλαντα και τραγούδια κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Παράλληλα, οι παππούδες και γιαγιάδες από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.)  του Δήμου Ηρακλείου θα μας πουν παραμύθια με καλικάντζαρους, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τα ήθη και έθιμα των γιορτών.

Τα παιδιά θα περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη» με το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Εξερεύνησε τα ίχνη του Δαίδαλου».

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγους του Μουσείου στην περιοδική αρχαιολογική έκθεση «Δαίδαλος. Στα Ίχνη του Μυθικού Τεχνίτη».

Είσοδος από οδό Δουκός Μποφώρ.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00 – 14.00.

«Ελάτε να στολίσουμε το Καράβι του Μουσείου!»

Δύο εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά: στολίδια με φαντασία και έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου και χειροποίητα πλεκτά στολίδια που μας δείχνουν οι γιαγιάδες από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η.

Παράλληλη προβολή μαγνητοσκοπημένων αφηγήσεων μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. από το οπτικοακουστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα από τη χορωδία των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Μασταμπά.

Είσοδος ελεύθερη για τα εργαστήρια και τις εκδηλώσεις.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00. Το Μουσείο υποδέχεται Μουσικά Σύνολα από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου για μια παράσταση στο πνεύμα των εορτών!

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ.  2810-279000. Email: amh@culture.gr

 

 

 

 

Κρήτη

Ο Μητσοτάκης στην 115 Πτέρυγα Μάχης: Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα

Ο Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στη Σούδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 15 Αυγούστου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης: Μήνυμα Μητσοτάκη για τον Δεκαπενταύγουστο: Είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ