Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ανέγερση νέας εκκλησίας προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Τη βούληση του να υποστηρίξει έμπρακτα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας - μέσω της παραχώρησης δημοτικού ακινήτου - την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου για την ανέγερση μιας νέας εκκλησίας προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, διατύπωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης στο πλαίσιο συνάντησης και αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των Ρουσσοχωρίων, παρουσία του  σεβασμιότατου μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, του εφημέριου των Ρουσσοχωρίων πατέρα Πέτρου και του προέδρου της ΔΕΥΑ Μινώα Πεδιάδας κ. Ηρακλή Κριθινάκη.

Όπως είναι γνωστό, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής η οποία βρισκόταν στον οικισμό Ρουσσοχωρίων εντός του παραχωρούμενου χώρου που κατασκευάζεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου, επιχωματίστηκε στο πλαίσιο των εκτελούμενων εργασιών. Ο Δήμαρχος, αποδεχόμενος την πρόταση του εφημέριου αλλά και των κατοίκων των Ρουσσοχωρίων, συμφώνησε όπως ανεγερθεί όμοιος ναός σε θέση έξω από το τμήμα της παραχώρησης και σε ακίνητο του Δήμου, αφού ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πράσινο πιστοποιητικό: Εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο - Πώς θα ταξιδεύουμε

Ηράκλειο: Με συνεχές ωράριο η λειτουργία της αγοράς

Έκκληση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης: "Μη καίτε κλαδιά στα χωράφια"

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το αναψυκτήριο "αδιαφόρησε" για το ωράριο και το πρόστιμο "έπεσε"

2020-11-07.jpg

Η παραβίαση ωραρίου λειτουργίας αναψυκτηρίου στο Ηράκλειο δεν έμεινε ... ατιμώρηση από τις αστυνομικές αρχές. 

Η επιχείρηση εντοπίστηκε ότι λειτουργούσε πέραν του ωραρίου που έχει θεσπιστεί στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας, και ο ιδιοκτήτης της καλείται τώρα να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ. 

Επίσης, σε ελέγους που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις που αφορούν σε μη χρήση μάσκας και συγκεκριμένα 2 στο Ρέθυμνο, 2 στο Ηράκλειο και 1 στα Χανιά

φώτο αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ανήλικος τραυματίστηκε από επικίνδυνους ελιγμούς jet ski

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τί κατέθεσε ο συζυγοκτόνος 17 ημέρες μετά τη δολοφονία - βίντεο