Κρήτη

Ηράκλειο

Τα νέα βήματα των αγροτών για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης

αμπέλι

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ότι εν αναμονή του ΦΕΚ της τελικής έγκρισης τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι τα εξής:
 
Μετά την έκδοση της ατομικής έγκρισης γίνεται με ευθύνη του παραγωγού αίτηση εκρίζωσης έως 28-2-2018, όσοι εκτελούν το ανάλογο μέτρο και ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος.
 
Τα τιμολόγια, που απαιτούνται για το πρόγραμμα,  είναι αποδεκτά με ημερομηνία μετά την έκδοση της ατομικής έγκρισης. Ειδικά για τα τιμολόγια των φυτών προαπαιτείται και η έκδοση της ειδικής άδειας φύτευσης που εκδίδεται από την υπηρεσία μας.
 
Τα τιμολόγια τα οποία απαιτούνται υποχρεωτικά είναι αυτά που αποδεικνύουν την ολοκλήρωση του κάθε μέτρου (Βαθειά άροση-φυτά-στύλοι. Κάθε άλλο τιμολόγιο που αποδεικνύει άλλες εργασίες για το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετο(λιπάσματα-εργάσιμα-αρδευτικό δίκτυο κλπ).
 
Με βάση την νομοθεσία θα πρέπει οι παραγωγοί να καταθέτουν  το σύνολο  από τις καρτέλες πιστοποίησης (ταμπελάκια)  των φυτών οποιουδήποτε χρώματος και για όλες τις ποικιλίες που έχουν προμηθευτεί. Τα ταμπελάκια αυτά θα επιστραφούν στους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
 Η ολοκλήρωση όλων των μέτρων θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την 31-5-2018 εκτός αν κατατεθεί εγγυητική επιστολή.
 
Με την ολοκλήρωση των μέτρων οι παραγωγοί υποχρεούνται μέχρι την 31-5-2018 να καταθέσουν στην υπηρεσία μας Αίτηση ολοκλήρωσης που θα περιλαμβάνει συνημμένα τα τιμολόγια που αφορούν το πρόγραμμα  και ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER