Κρήτη

Χανιά

Εθελοντική Αιμοδοσία από την ΑΝΕΚ LINES και τον σύλλογο Αιμοδοτών «Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ»

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Η ΑΝΕΚ LINES, συμβάλλοντας δυναμικά και με πράξεις ευθύνης στην ανακούφιση των αναγκών της κοινωνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» & το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας στα Χανιά, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, από τις 9.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ..

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών.

Η εθελοντική αιμοδοσία, είναι ακίνδυνη, διαρκεί μόνον 10 λεπτά και ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. 

Σημειώνεται ότι όλο το χρόνο, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι πολύ αυξημένες (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ).

Ειδικά στις μέρες μας που η ανάγκη για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι πιο σημαντική από ποτέ, κάθε μονάδα αίματος είναι πολύτιμη.

Η εθελοντική αιμοδοσία, ύψιστο και ανιδιοτελές δείγμα αλτρουισμού, ανθρωπισμού, κοινωνικής προσφοράς και συνεισφοράς, αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής για  συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

Επισημαίνεται, ότι κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid -19.

Αυτήν την Τρίτη (9/3) στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ (Λεωφ. Καραμανλή 148) ας δώσουμε  αίμα, ας προχωρήσουμε σαν #miaomada σε δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών, ας ταξιδέψουμε τη …ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη

Τί καταναλώνουν οι Κρητικοί... στην καραντίνα

Αλκοόλ

Κατακόρυφη είναι η άνοδος που παρατηρείται, το πρώτο τρίμηνο του 2021, στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών όπως το ουίσκι, η μπύρα και η ρακή στην Κρήτη, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Nielsen, σε όλη τη χώρα. 

Τα στοιχεία παρουσίασε αναλυτικά στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου logistics, Νεκτάριος Κανακαράκης σε συνάρτηση με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, σε πάρκα και πλατείες, ελέω πανδημίας…

Εν ολίγοις, οι Έλληνες και δη οι Κρητικοί, έχουν καταφύγει στην αγορά αλκοολούχων ποτών τα οποία καταναλώνουν στο σπίτι τους ή εκτός σπιτιού και συγκεκριμένα στο ουίσκι σε ποσοστό 40% μεγαλύτερο απ’ ότι συνήθως, και τις μπύρες κατά 35% πιο πολύ απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα. 

Επίσης, πολύ μεγάλη είναι η κατανάλωση σε ρακή και κρασί. Κι όλα αυτά με φόντο τα κλειστά μπαρ και τις κλειστές ταβέρνες και καφετέριες.

Στην υπόλοιπη χώρα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν αύξηση κατά 67% στο ρούμι, κατά 50% στο κρασί, κατά 30% στις μπύρες και κατά 44% στο ουίσκι. 

Επίσης, κατακόρυφη είναι και η αύξηση στην κατανάλωση σνακ, που φυσικά συνοδεύουν τα ποτά…

Ο κ. Κανακαράκης τόνισε επίσης ότι, βάσει της ίδιας μέτρησης, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 47% στα καθαριστικά φούρνου, κατά 28,4 % στις λαδόκολλες και κατά 8% στις σακούλες απορριμμάτων, ενδεικτικά κι αυτά της χρήσης που κάνουν οι πολίτες στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Τέλος, σημαντική άνοδος καταγράφεται σε ποσοστό 22% στην αγορά γυναικείων βαφών για τα μαλλιά και γενικά στα είδη περιποίησης, τάση που αρχίζει να πέφτει καθώς επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Βλαστός στο Ράδιο Κρήτη: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΤΑΔ για Γούρνες, Καρτερό και δημόσια κτίρια

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς