Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ: Παρασημοφόρησε τον Κερκ μετά θάνατον και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και… τον Άγιο Πέτρο
κερκ τραμπ
 clock 10:16 | 15/10/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρασημοφόρησε χθες, Τρίτη, μεταθανάτια τον σύμμαχό του Τσάρλι Κερκ, υπερσυντηρητικό ινφλουένσερ –διαμορφωτή της κοινής γνώμης– που δολοφονήθηκε τη 10η Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης, απονέμοντάς του την κορυφαία αμερικανική πολιτική διάκριση, το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκρινε ότι ο νέος, που σκοτώθηκε από σφαίρα σε ηλικία 31 ετών, έγινε «μάρτυρας της αλήθειας και της ελευθερίας» που μπορεί να συγκριθεί, κατά την άποψή του, με τον Σωκράτη, τον Αγιο Πέτρο, τον Αβραάμ Λίνκολν και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στάθηκε στον πολύ ενεργό ρόλο του χριστιανού εθνικιστή στην κινητοποίηση της αμερικανικής νεολαίας υπέρ του ενόψει των περυσινών προεδρικών εκλογών.

Ο 79χρονος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια τελετής στους κήπους του Λευκού Οίκου, καταφέρθηκε επίσης εναντίον πολιτικού χώρου που βρίσκεται πλέον μόνιμα στο ρητορικό στόχαστρό του, την Ακρα Αριστερά, που ακολουθεί κατ’ αυτόν «την ιδεολογία του διαβόλου».

«Βλέπουμε λεγεώνες εξτρεμιστών της Ακρας Αριστεράς να διαπράττουν βίαιες ενέργειες», είπε ο κ. Τραμπ, που διέταξε να αναπτυχθεί ο στρατός σε διάφορες πόλεις όπου κυβερνούν Δημοκρατικοί, αψηφώντας την εναντίωση τοπικών αξιωματούχων.

Τα ηνία αναλαμβάνει η χήρα του Κερκ

Ο αμερικανός πρόεδρος διατείνεται πως η πολιτική βία στις ΗΠΑ δεν οφείλεται παρά στην αριστερά. Ουδέποτε αναφέρεται σε επιθέσεις εναντίον προσωπικοτήτων των δημοκρατικών.

Η χήρα του δολοφονημένου οπαδού του Τραμπ παρέλαβε την τιμητική διάκριση εξ ονόματος του θανόντα και εκφώνησε ομιλία.

«Σε όλους όσοι μας βλέπουν. Αυτή δεν είναι τελετή, είναι φύλλο πορείας», είπε η Έρικα Κερκ, που διαδέχθηκε τον σύζυγό της στην ηγεσία της οργάνωσης νεολαίας της ριζοσπαστικής δεξιάς Turning Point USA.

Image
χηρα κερκ

«Η αποστολή του δεν πέθανε μαζί του», είπε επίσης.

Η χήρα του δολοφονημένου οπαδού του Τραμπ παρέλαβε την τιμητική διάκριση εξ ονόματος του θανόντα και εκφώνησε ομιλία και είπε πως αν ο σύζυγός της ζούσε «πιθανόν θα έθετε υποψηφιότητα» σε προεδρικές εκλογές στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: Νέοι επαναπατρισμοί σορών ομήρων, απειλές Ισραήλ για περιορισμό ανθρωπιστικής βοήθειας

Γυναίκες ζητούν ευθύνες από τη Meta μετά την απώλεια του μωρού τους

Φρίκη στην Πολωνία: Ζευγάρι κρατούσε την κόρη του κλειδωμένη στο δωμάτιό της επί 27 χρόνια.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis