Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία - Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία
 clock 10:29 | 17/06/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Επιβατικό τρένο χτυπήθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία στην πόλη Νταρζίλινγκ στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Μαμάτα Μπανερτζί, ενώ αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς.

“Σοκαρίστηκα όταν ενημερώθηκα, μόλις τώρα, για το τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στην περιοχή Πανσιντέβα της πόλης Νταρζίλινγκ”, ανέφερε ο Μπανερτζί σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης εξήγησε ότι το Kanchanjunga Express, που συνδέει τα βορειοανατολικά κρατίδια Άσαμ και Τριπούρα με τη Δυτική Βεγγάλη, χτυπήθηκε από εμπορική αμαξοστοιχία.

“Γιατροί, ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο”, τόνισε ο ίδιος.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες στις οποίες φαίνονται τα δύο τρένα, με πολλά βαγόνια να έχουν εκτροχιαστεί και πέσει στο πλάι. Ένα βαγόνι βρίσκεται στον αέρα ισορροπώντας πάνω σε ένα άλλο. Διασώστες και περίοικοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο και στη χώρα έχουν σημειωθεί πολλά φονικά σιδηροδρομικά δυστυχήματα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια έχει ενισχυθεί χάρη στις επενδύσεις και τις τεχνολογικές βελτιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με εγκαύματα 9χρονος από βεγγαλικά σε σχολική γιορτή

Διαμαρτυρία από τους Φοροτεχνικούς έξω από την ΔΟΥ Ηρακλείου

Βίντεο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis