Κόσμος

Αγοράκι στην Τουρκία γεννήθηκε χωρίς πέος

patousa-e-181019.jpg

Σύμφωνα με μια αναφορά στο Science Direct, έχουν αναφερθεί παγκοσμίως μόνο 80 περιπτώσεις περιγεννητικής νόσου του πέους.
Η σπάνια κατάσταση του παιδιού διερευνήθηκε από μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών, μόλις μία ημέρα μετά τη γέννησή του.

Διαπίστωσαν πως το μωρό έχει μια «ανώμαλη σύνδεση μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του ορθού» – επίσης γνωστή ως φλεβοκομβικό συρίγγιο.

Ο Δρ Richard Viney, ένας ουρολόγος που εδρεύει στην ουρολογική κλινική στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε στην Daily Mail: «Είναι λάθος να ερμηνεύουμε την έλλειψη πέους ως αποτυχία ανάπτυξης γεννητικών οργάνων.
Η αποτυχία εδώ είναι η ανάπτυξη του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος και του εντέρου.
Στο έμβρυο μοιράζονται μια κοινή κοιλότητα που ονομάζεται cloaca».
«Αυτό μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά.
Το παιδί είναι αρσενικό και οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει τις ανωμαλίες θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αξιόλογου πέους», κατέληξε.

Κόσμος

Μυθική ψαριά: Έβγαλαν ψάρι... 305 κιλά (φωτο)

θάλασσα γλάροι

Μια μυθική ψαριά έκανε μια ομάδα ψαράδων στην παραλία της Καρταχένα στην νοτιοανατολική Ισπανία, καθώς έβγαλαν από την θάλασσα ένα «κτήνος»... 305 κιλών!

Ο Juan Paredes, ο εκ των καπετάνιων του αλιευτικού «Almadraba La Azohia» δήλωσε γεμάτος υπερηφάνεια για την φοβερή ψαριά που έβγαλε: «Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ψάρι που έχει βρεθεί στην περιοχή. Ήταν αρκετά δύσκολο να το βγάλουμε από το νερό επειδή είχε μπλεχτεί στα δίχτυα, ενώ ήταν πολύ μεγάλο το βάρος του».

Για να καταφέρουν να το τραβήξουν στην ξηρά, χρειάστηκαν δυο βάρκες, ενώ επιστρατεύτηκε και μια παραδοσιακή τεχνική που οι ντόπιοι την ονομάζουν «almadraba».

Σύμφωνα με την almadraba, οι ψαράδες περικύκλωσαν με τα δίχτυα τους το ψάρι και στην συνέχεια άρχισαν να τα μαζεύουν ταυτόχρονα.

Όσον αφορά το γιγάντιο ψάρι, πρόκειται για έναν κόκκινο τόνο, ο οποίος δυστυχώς για τους ψαράδες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβώς καθώς το γιγάντιο ψάρι βάρους 305 κιλών πωλήθηκε μόλις 2.415 ευρώ.