Κόσμος

«Άδειασμα» ABC σε Τραμπ: Τον Νοέμβριο προειδοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες για την πανδημία

Ντόναλντ Τραμπ

Καταρρέει το επιχείρημα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν γνώριζε έγκαιρα για το ενδεχόμενο πανδημίας κορωνοϊού προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι ΗΠΑ. 

Πηγές αποκαλύπτουν ανώνυμα στο αμερικανικό δίκτυο ABC πληροφορίες από μία απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών τον περασμένο Νοέμβριο που περιέγραφε αναλυτικά την ανησυχία για μία παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ανάλυσης από τηλεγραφήματα και υπολογιστές που έχουν υποκλέψει οι μυστικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με δορυφορικές εικόνες. 

Τέσσερις πηγές αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αναφέρονταν σε μία πανδημία που σάρωνε την Γουχάν της Κίνας και άλλαζε ραγδαία τον τρόπο ζωής εξαιτίας της απειλής για την ανθρώπινη υγεία και τις επιχειρήσεις. 

«Οι αναλυτές συμπέραναν ότι θα είναι ένα κατακλυσμικό γεγονός», ανέφερε μία από τις πηγές. Για την απόρρητη έκθεση είχαν ενημερωθεί, σύμφωνα με το ABC, ο Λευκός Οίκος, οι επιτελάρχες του Πενταγώνου και μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού. 

Από τον Δεκέμβριο οι πηγές τόνισαν ότι είχαν αλλεπάλληλες ενημερώσεις με πολιτικούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης, καθώς και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το Πεντάγωνο διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια έκθεση. 

Μία αναφορά της ανάλυσης συμπεριλήφθηκε στην καθημερινή ενημέρωση του Αμερικανού προέδρου στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι πηγές του ABC επιμένουν ότι τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε καθώς έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων του στρατού και του πολεμικού ναυτικού στην Ασία. 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/adeiasma-tramp-ton-noemvrio-proeidopoiisa...
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Κόσμος

Φάουτσι: Ορισμένοι Αμερικανοί ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων

φάουτσι

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ  Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει εξασθενημένη ανοσία μεταξύ των εμβολιασμένων, ο Φάουτσι είπε οι Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επανεξετάζουν τα στοιχεία για να καθορίσουν πότε πιθανόν θα χρειαστούν αναμνηστικές δόσεις.

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία - Covid-19: Διαδηλώσεις εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων

Βρετανία-Covid-19: Συγγνώμη του Βρετανού υπουργού Υγείας έπειτα από ένα "ατυχές" tweet