Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη για τον θάνατο του έγκριτου δημοσιογράφου

Image
πένθος
 clock 15:44 | 20/03/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Πέθανε στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" όπου νοσηλευόταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικολάου, επί σειρά ετών στέλεχος του «Βήματος».

Ο Νίκος Νικολάου, στα 47 χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και ταύτισε το όνομά του με την οικονομική δημοσιογραφία.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής της «Καθημερινής», της οποίας ήταν στέλεχος από την εποχή της Ελένης Βλάχου, ενώ είχε κεντρικό ρόλο στη διάσωση της εφημερίδας την περίοδο Κοσκωτά, με την μεταβίβασή της στον Αριστείδη Αλαφούζο. Ανέλαβε τη διεύθυνση της Καθημερινής το 1989 και προχώρησε σε καινοτομίες και στον εκσυγχρονισμό της εικόνας του φύλλου.

Επιπλέον, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος του «Βήματος», του οποίου διεύθυνε την οικονομική έκδοση. Είχε εργαστεί, επίσης, ως οικονομικός συντάκτης στη «Ναυτεμπορική», το «Εξπρές», την «Αυγή» και πολλές άλλες εφημερίδες.

Είχε γεννηθεί το 1931 στη Χαλκίδα, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Ήταν εξόριστος από το ’51 μέχρι το ’55 στον Άη Στράτη και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα την 1.09.1955 στην «Αυγή».

Ήταν άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τα ταξίδια και είχε γυρίσει όλον τον κόσμο. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει μία κόρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις

Κορωνοϊός: Παρατείνεται έως 4 Απριλίου η notam πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis