Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραβατικότητα ανηλίκων: Ξεπέρασαν τις 10.000 τα περιστατικά μέσα το 2023

Image
ανήλικοι κλέφτες
 clock 09:34 | 05/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Περισσότερα από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων απασχόλησαν την Αστυνομία το 2023 και ο αριθμός τους ήδη από τους πρώτους οχτώ μήνες ξεπέρασε αυτά του 2022.

Ακόμη, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τον σχολικό εκφοβισμό, εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες ανηλίκων, που ασκούσαν σκληρή βία.

«Μια δυσλειτουργική οικογένεια, η έλλειψη επικοινωνίας με τους γονείς ή η απουσία ορίων βρίσκονται πολλές φορές πίσω από τον θύτη σχολικού εκφοβισμού», υπογράμμισε ο Αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, του τμήματος αντιμετώπισης παραβατικότητα ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης Λάζαρος Γρηγοριάδης.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου η Αστυνομία υλοποιεί δράσεις σε σχολεία, αλλά και εξορμήσεις σε μέρη όπου συχνάζουν νέοι, με στόχο όχι να προχωρήσει σε συλλήψεις, αλλά να έρθει κοντά τους».

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι (σχολείο, οικογένεια κλπ) θέλουν να κινητοποιηθούν για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών εκφοβισμού»,επισήμανε ο σύμβουλος εκπαίδευσης δασκάλων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δρ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα εργαλεία που έχει στη διάθεση της η σχολική κοινότητα για την πρόληψη του φαινομένου, όπως η αξιολόγηση σχολικών μονάδων, η συμμετοχή σε προγράμματα και η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυμπάκι: Τα ναρκωτικά στο φρεάτιο και στη ρίζα του δέντρου - Απολογούνται οι έξι

Ηράκλειο: Αποφάσεις για περαιτέρω στήριξη των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου

Βενιζέλειο: Μειώθηκαν πάλι τα χειρουργεία και ο κόσμος δεν βρίσκει ραντεβού στα ιατρεία

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis