Κοινωνία

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας

Επίδομα

Την επέκταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, όπως ακριβώς έγινε και τον περασμένο Μάιο, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. Έτσι, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης για τους δικαιούχους - ανέργους που η επιδότηση ανεργίας τους έληξε τους μήνες του καλοκαιριού. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναμένει την αντίστοιχη ΚΥΑ για να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Οι δικαιούχοι, που η επιδότηση ανεργίας τους έληγε μέσα στον Ιούνιο, θα λάβουν τον Σεπτέμβριο 800 ευρώ καθώς θα έχουν συμπληρώσει δύο μήνες. Δεν χρειάζεται, μάλιστα να υποβάλλουν κάποια αίτηση γι΄αυτό.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπάρχει πρόβλεψη 50 ημερών ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρωθεί το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στη δίμηνη παράταση
Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).
Όσοι άνεργοι ολοκλήρωσαν 12μηνη επιδότησή μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να λάβουν εφάπαξ τα δύο μηνιαία επιδόματα από τον ΟΑΕΔ μέσα στον Σεπτέμβριο.

Κοινωνία

Το μωρό της 20χρονης Καρολίνας στην αγκαλιά του αστυνομικού μετά τη δολοφονία

μωρό γλυκά νερά

Μία φωτογραφία –γροθιά στο στομάχι δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης.

Στην εικόνα φαίνεται το 11 μηνών κοριτσάκι της 20χρονης Καρολίνας, που βρήκε τραγικό θάνατο στα Γλυκά Νερά, να είναι ασφαλές στην αγκαλιά του αστυνομικού.

Η είδηση της δολοφονίας που κάνει από χθες τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, για την αγριότητα με την οποία οι δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν δίστασαν να αφαιρέσουν τη ζωή της 20χρονης για 15.000 ευρώ.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικο που κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό της οικογένειας που έζησε εφιαλτικές στιγμές με τραγική έκβαση την δολοφονία της εικοσάχρονης μητέρας», έγραψε ο κ. Καλιακμάνης.

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικο που κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό της οικογένειας που έζησε εφιαλτικές στιγμές με τραγική έκβαση την δολοφονία της εικοσάχρονης μητέρας ..

Δημοσιεύτηκε από George Kalliakmanis στις Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικογενειακή τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: 50 χρονος σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε

Λάρισα: Επιδειξίας στη φυλακή χωρίς αναστολή– «Βράζουν» οι γονείς των δύο ανήλικων κοριτσιών