Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 

γυναίκα

Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις 

Κριός
Σου βγαίνει ένα παράπονο στο σπίτι και για το σπίτι που όμως μάλλον είναι δύσκολο να γίνει κάτι επειδή κι εσύ δεν είσαι διατεθειμένος ν' αλλάξεις κάτι.

Ταύρος
Έχε τον νου σου για φάσεις που μπαίνεις στον αυτόματο πιλότο και λες τα γνωστά. Σήμερα θέλει λίγη προσοχή γιατί τα γνωστά δεν έχουν το γνωστό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Ζώδια: Τι μας επιφυλάσσει ο τελευταίος μήνας του 2020;

Δίδυμοι
Τσιγκουνιές σε χρήματα και συναισθήματα δεν βοηθάνε καθόλου να κλείσεις εκκρεμότητες και να διορθώσεις καταστάσεις που σε δυσκολεύουν.

Καρκίνος
Δεν γίνεται και να βελτιωθούν τα πράγματα και να μείνουν ακριβώς ίδια. Όσο επιμένεις στο τροπάρι σου, τόσο δεν βγαίνει κανένα σχέδιο.

Λέων
Έχει αρκετή γκρίνια η μέρα, όμως ειδικά σε επίπεδο καριέρας δεν βοηθά και καλό είναι να μην γίνει πισώπλατα και συγκαλυμμένα, δεν θα μείνει εκεί.

Παρθένος
Άραξε λίγο με τα σχέδια και τις δραστηριότητες, επειδή προτρέχεις από συνήθεια και χρειάζεται να γίνουν βασικά πράγματα πρώτα.

Ζυγός
Το ίδιο βιολί στη δουλειά και στα προσωπικά σου, οι ίδιες απογοητεύσεις και ανεπάρκειες στο πορτοφόλι και τα συναισθηματικά σου. Απλά μαθηματικά.

Σκορπιός
Δες μήπως υπάρχει κανένας καινούριος τρόπος να προσεγγίσεις τη σχέση σου, επειδή καλές οι προθέσεις σου, όμως η μέθοδος ξεπερασμένη.

Τοξότης
Όσο κολλάς στο πώς δεν θα βγεις χαμένος στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις, τόσο σου ξεφεύγει το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Αιγόκερος
Βολικές και ευχάριστες οι συνήθειες στις σχέσεις σου όσο τις χαίρεσαι κι εσύ. Εφόσον αυτό δεν ισχύει, ποιος ο λόγος να επιμένεις στα γνωστά;

Υδροχόος
Από κεκτημένη ταχύτητα παλεύεις με την προσωπική κι επαγγελματική σου ρουτίνα, όμως ξεκινάς με τις λεπτομέρειες κι αφήνεις τα χοντρά. Δεν γίνεται έτσι.

Ιχθύες
Βεβαίως και να δείξεις τα συναισθήματά σου στα παιδιά και στα ερωτικά σου, απλώς μην περιμένεις ντε και καλά το αντίτιμό της, επειδή εκεί ξεκινάει ο καυγάς.

 

Γυναίκα

Έρευνα: Πιο ελκυστικές οι γυναίκες στις γόνιμες μέρες τους, λόγω… οσμής

ζευγάρι έρωτας

Εάν η πρόσφατη άνοδος των εφαρμογών γνωριμιών έχει να μας διδάξει κάτι, είναι ότι η επιλογή κάποιου συντρόφου μπορεί να γίνει τόσο γρήγορο όσο το χτύπημα των δακτύλων, με τις αποφάσεις να παίρνονται κατά βάση μόνο από την εξωτερική εμφάνιση.

Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, μια τέτοια απόφαση μπορεί επίσης να επηρεαστεί σημαντικά από τη μυρωδιά ενός ατόμου: μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες έλκονται περισσότερο από τη μυρωδιά κάποιων συγκεκριμένων γυναικών. Όμως δεν παίζει ρόλο το άρωμα ή το αφρόλουτρο που χρησιμοποιούν: αποδεικνύεται ότι η μέρα του μήνα είναι αυτή που κάνει πιο ελκυστική τη μυρωδιά μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πιο ελκυστικές για τους άνδρες, όταν είναι στις γόνιμες μέρες τους, λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς που απελευθερώνει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξ μόνο το βράδυ συνιστούν οι ειδικοί – Δείτε γιατί!

Σε μια μελέτη που περιελάμβανε 28 γυναίκες και 57 άνδρες, οι ερευνητές εντόπισαν τη μυρωδιά που σχετίζεται με την ορμόνη οιστραδιόλη, η οποία κορυφώνεται όταν οι γυναίκες είναι σε ωορρηξία, ως την πηγή της ελκυστικότητας.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν έπρεπε να ακολουθήσουν μια αυστηρή διατροφή, για να μην αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Τη στιγμή της συμμετοχής, ήταν οι γυναίκες ήταν στο πιο γόνιμο στάδιο του κύκλου τους και τους ζητήθηκε να κοιμηθούν με ειδικά βαμβακερά μαξιλαράκια κάτω στις μασχάλες τους.

Τα μαξιλαράκια αποθηκεύτηκαν σε καταψύκτες, αποψύχθηκαν  και δόθηκαν στους άνδρες συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να αξιολογήσουν κάθε άρωμα από την άποψη της ελκυστικότητας, κάτι που έκαναν χωρίς να έχουν δει τις γυναίκες από τις οποίες προέρχονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σεξ

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με δείγματα σάλιου που λήφθησαν από τις γυναίκες και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της οιστραδιόλης και όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο προγεστερόνης, τόσο πιο ελκυστική ήταν η μυρωδιά των γυναικών για τους άνδρες.

Η επικεφαλής συγγραφέας Daria Knoch, του Πανεπιστημίου της Βέρνης, εξηγεί: «Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστρογόνου και χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης είχαν την πιο ελκυστική οσμή σώματος, για τους άνδρες».

Μια τέτοια αναλογία πιστεύεται ευρέως ότι σημαίνει κορυφαία γονιμότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνδρες μπορεί υποσυνείδητα να έλκονται από γυναίκες που πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να τους προσφέρουν απογόνους.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε τι μας κάνει ελκυστικούς», γράφει η Knoch στη μελέτη. «Η χημική επικοινωνία του σεξ και του σταδίου αναπαραγωγής είναι πανταχού παρούσα στο ζωικό βασίλειο. Τα αποτελέσματά μας παρέχουν ισχυρές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης χημικά σήματα για να γνωστοποιήσουν τις δυνατότητές τους για αναπαραγωγή».

iatrikanews