Gossip - LifeStyle

Δάρρα: Η δήλωσή της που προκάλεσε σάλο για τα θύματα βιασμού

isavella-darra-2.jpg

Η Ισαβέλλα Δάρρα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και πήρε θέση και για τις καταγγελίες και τα σκάνδαλα στον χώρο του θεάματος.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως θεωρεί ότι τα θύματα πρέπει να δουλέψουν με τον εαυτό τους και να μάθουν να λένε «όχι».

Η δήλωσή της προκάλεσε αντιδράσεις και θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με μία ανάρτηση.

"Φιλες κ φίλοι, σας αποσαφηνίζω τα περί της συνέντευξης μου για τη σεξουαλική παρενόχληση, γιατί αναιτια έχει πάρει μεγάλη έκταση. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ κ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ: Άλλο (και τρομερά σοβαρο) το θέμα των βιασμών και μάλιστα ανηλίκων. Το αντιμετωπίζω με ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως και το θέμα της κακοποίησης παιδιών, καθώς είμαι μητέρα νέου παιδιού και κατανοώ το ότι πρέπει να παρέχουμε στα παιδιά μας ενα ασφαλες περιβάλλον και να τα προστατεύουμε, έτσι ώστε να μεγαλώνουν ως υγιή (σωματικά κ ψυχικά) μέλη της κοινωνίας μας. Αδιανόητη κάθε πράξη-όρεξη που στοχεύει ανήλικα παιδιά και όχι μόνο.

Άλλο, η σεξουαλικη κακοποίηση γυναικών κ ανδρών, ειδικά από τρίτους σε θέση εξουσίας. Ειναι επίσης κατακριτέα και θα πρέπει να καταγγέλεται στους αρμόδιους φορείς. Η σεξουαλική παρενόχληση διαφοροποιείται από τη σεξουαλική κακοποίηση και την σωματική γενετήσια ασέλγεια και προσβολή. Αναφέρθηκα λοιπόν στο διαδεδομένο φαινόμενο παρενόχλησης και ΟΧΙ σωματικής κακοποίησης, βιασμών κι εξαναγκασμού σε σεξουαλικές πραξεις.

Κύριοι έξαλλοι των social media, που λοιδωρείτε χωρίς να διαχωρίζετε αυτες τις υψίστης σημασίας έννοιες, καταδικαστέες φυσικά ΟΛΕΣ, αλλά με διαφορετική νομική και ψυχολογική βαρύτητα. Οι περιπτώσεις βιασμών κλπ. όπως προαναφέρθηκαν, έχουν ποινική αντιμετώπιση, γιατί είναι είτε ειδεχθή εγκλήματα, είτε αξιοποινες πράξεις. Η παρενόχληση -δυστυχώς- ευρύτατα διαδεδομένη δεν ξεχωρίζει : φύλο, ηλικία, κοινωνική τάξη , χρώμα ή φυλή. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την υφήλιο, υφίστανται καθημερινά άκομψες κακές συμπεριφορές από άλλους (οχι κ τόσο πολιτισμένους θα έλεγα) και πρέπει κατά τη γνώμη μου, να μπει τέλος στις προτάσεις τους μ’ενα ηχηρό ΟΧΙ .

Σε αυτές λοιπόν τις συμπεριφορές (λόγια, νεύματα, σχόλια κλπ.)έχουμε υποχρέωση να βάζουμε όρια κι οι «δεοντολογικές ανήθικες αξίες» να μπουν μία και καλή στο κοινωνικό περιθώριο, γιατί θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση κι αξιοπρέπεια . Όλοι μαζί στο ΟΧΙ της ανηθικότητας.

Με τη στάση μας και έχοντας ένα δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα, να μαθαίνουμε ότι μπορούμε να λέμε όχι, κι ότι αυτό το ΟΧΙ δεν μας καθιστά αδύναμους, απλά αποδυναμώνει τον κάθε εξουσιαστή, ξελογιαστή, σεξιστή, που με ανήθικες προτάσεις προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την θέση του και ποντάρει στο ότι δεν θα ακούσει ποτέ το ΟΧΙ.”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της Δάρρα
Η ανάρτηση της Δάρρα

Διαβάστε επίσης Σεργουλόπουλος: “Όταν γεννήθηκε ο γιος μου άκουσα απίστευτα πράγματα"

Gossip - LifeStyle

MasterChef: Το λάθος της την οδήγησε στην αποχώρηση

masterchef

Μετά την εβδομάδα επιστροφών, απόψε είχα δοκιμασία αποχώρησης στο Master Chef. Αλέξανδρος Συνοδινός, Μαρία Λαζαρίδη και Παύλος Χάππλος επιστράτευσαν τις μαγειρικές τους γνώσεις για να έχουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, στο πιάτο αντιγραφής από τον σεφ, Νίκο Παπαστεργίου.

Ο Παύλος κι η Μαρία κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα περίπου, με τον Παύλο να μην τα πηγαίνει τόσο καλά στις τεχνικές λεπτομέρειες ενώ η Μαρία να κάνει λάθος στην παρασκευή, που είχε επιπτώσεις τόσο στο οπτικό αποτέλεσμα και στο σχήμα των υλικών της όσο και στην γεύση.

Ο  Αλέξανδρος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κι έτσι ο παίκτης που είδε την πόρτα της εξόδου ήταν η Μαρία, η οποία έφυγε με δάκρυα στα μάτια.

«Δε θέλω να φύγω και δεν μπορώ να το πιστέψω! Μου λείπουν ήδη τα πάντα από το MasterChef! Έμαθα πάρα πολλά πράγματα μαγειρικά. Όλα τα κρατάω για το μέλλον! Θα μου λείψει περισσότερο η Μαργαρίτα και θα ήθελα να φτάσει στον τελικό!», είπε η παίκτρια.

Διαβάστε επίσης Μιλλούση: Αποκάλυψε πόσα κιλά έχει να χάσει ακόμα μετά τη δεύτερη γέννα