Ελλάδα

Ρόδος: Συνωστισμός στις παραλίες του νησιού

ρόδος

Συνωστισμός στις παραλίες του νησιού της Ρόδου επικρατεί από νωρίς το πρωί σε μια προσπάθεια για λίγη δροσιά, λόγω του καύσωνα που επικρατεί σε όλη την χώρα.

Χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι του νησιού, έχουν σπεύσει στις παραλίες όλου του νησιού και οι περισσότεροι αναμένεται ότι θα μείνουν σε αυτές μέχρι το βράδυ. Το θερμόμετρο, ειδικά στην ανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λίνδου ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, ενώ το Σαββάτο το μεσημέρι έφθασε και τους 45!

Εκτός από τον καύσωνα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ρόδου έχουν να αντιμετωπίσουν τον καπνό από τις μεγάλες πυρκαγιές της Τουρκίας που σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν την ατμόσφαιρα «αποπνικτική», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στην πόλη της Ρόδου όσο και σε αρκετά χωριά οι αυλές και οι δρόμοι έχουν γεμίσει στάχτες και αποκαΐδια.

Ανάλογες συνθήκες επικρατούσαν και χθες με αποτέλεσμα να σπεύσει και πάλι ο κόσμος στις παραλίες, ενώ σε ύψη ρεκόρ έχει φτάσει και η κατανάλωση ρεύματος από την χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νότια Κορέα: Πάνω από 1.400 κρούσματα του νέου κορ κορωνοϊού

Αρκαλοχώρι: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Ελλάδα

Διευκρινίσεις του Υπoυργείου Υγείας για τα rapid test σε οδοντιατρεία

οδοντίατρος

Διευκρινίσεις σχετικά με την διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους για να προσέλθουν στον οδοντίατρο, έδωσε το υπουργείο Υγείας μετά τα ερωτήματα που τέθηκαν από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους:

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Οι Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση
Από το συνδυασμό των ανωτέρω προκύπτει ότι οι ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Κατ΄ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση / πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση / πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση / πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα.

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους στη δομή [οδοντιατρείο].\

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069  τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. που έλαβε ΦΕΚ Β΄ 4337/18.09.2021 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - ΣτΕ: Το self test δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα

Κορωνοϊός -Τροπολογία: Με πόσα χρήματα θα αμείβονται οι ιδιώτες γιατροί για εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

ESPA BANNER