Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφος

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε, λίγα λεπτά πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί της Κυριακής.  

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εντάσεωνς 3,1 Ρίχτερ. Η νέα δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθμος- που προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα και γι αυτό έγινε αισθητή στους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι. 

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις κορυφαίων σεισμολόγων της χώρας, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρκαλοχώρι, συνέκλιναν στο γεγονός ότι ναι μεν η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί, ωστόσο η πιθανότητα για έναν σεισμό μεγαλύτερο των 4,8 Ρίχτερ, είναι πολύ μικρή.

Μάλιστα, το σχέδιο "Εγκέλαδος" έχει ήδη ενεργοποιηθεί τόσο για την ενημέρωση των κατοίκων όσο και για τους χώρους διαφυγής και συγκέντρωσης.

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα 

Νίσυρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Ηράκλειο: Βαρύς ο πέλεκυς για καφετέριες με όρθιους πελάτες

Κρήτη

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

μαϊμού προιοντα

Χειροπέδες φόρεααν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί σημάτων, πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (25/9) από αστυνομικούς της Χερσονήσου με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο νόμιμων εταιριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχειρήσεις ιδιοκτησίας των δύο ανδρών. .

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε διάθεση προϊόντων ένδυσης προς πώληση, τα οποία ήταν απομίμηση επώνυμων εταιρειών και συνελήφθησαν. Επίσης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα απομίμησης.  Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κορωνοϊός: Πώς θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ESPA BANNER