Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο στη Σαντορίνη: Ξεβράστηκε φάλαινα 9 μέτρων (βίντεο)

b0a41ae072cb477fcf28f3f8a6059b53.jpg
 clock 11:43 | 10/04/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία νεκρή φάλαινα μήκους 9 μέτρων (Spream whale) ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου, δίπλα στον ύφαλο “Αδιάβατος” που βρίσκεται στην πλευρά της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θηλαστικό ήταν σε σήψη ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Έμπειρος δύτης, εντόπισε το κήτος περνώντας από το σημείο.

Συνήθως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους αφού προηγηθούν κτηνιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι τέτοιο φαίνεται αρκετά δύσκολο καθώς η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την περισυλλογή της.

Έχει ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο Θήρας και αναμένονται απαντήσεις από το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών)

Πηγή βίντεο και φωτογραφίας: Cyclades 24 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis