Ελλάδα

Καμία διάσωση - περισυλλογή μεταναστών το τελευταίο 24ωρο

μετανάστες ιταλία

Καμία διάσωση και περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Το ίδιο διάστημα, επίσης, δεν υπήρξε αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων με λέμβους σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 6 .30 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό "Νήσος Σάμος" μεταφέροντας 32 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 7 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται στις 8.05 το πρωί και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 1" μεταφέροντας 15 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 16 από τη Λέρο.

Ελλάδα

Απέδρασε από τις φυλακές και τον συνέλαβαν σε νεκροταφείο

παραγουαη φυλακή

Άμεσα συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε περιοχή της Αλμυρού από άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών,  ένας 49χρονος Αλγερινός κρατούμενος που λίγο νωρίτερα είχε αποδράσει απ’ τις φυλακές Κασσαβέτειας.
Η απόδραση σημειώθηκε στις 8 το πρωί, όταν ο 49χρονος υπερπήδησε την εξωτερική περίφραξη και κατάφερε να φύγει από τη φυλακή. Ωστόσο, λίγο αργότερα, στις 8:50 το πρωί, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε νεκροταφείο της περιοχής και τον συνέλαβαν.

Πηγή: e-thessalia.gr