Ελλάδα

Η Frontex ξεκινά επιχείρηση για να βοηθήσει την Ελλάδα

Εβρος-δακρυγόνα

Η Frontex θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα την ταχεία μεθοριακή επέμβασή της στην Ελλάδα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής της ΕΕ.

«Σχεδιάζουμε να στείλουμε γύρω στους 100 αξιωματικούς έκτακτης υπηρεσίας από την ερχόμενη Τετάρτη στην περιοχή των συνόρων του Έβρου», δήλωσε η Έβα Μονκιούρ.

Στα ελληνικά νησιά, η Frontex θα στείλει κυρίως εξοπλισμό, δηλαδή σκάφη ή ελικόπτερα. «Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο μέχρι να φθάσουν επιτόπου τα πλοία», δήλωσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στην ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμβάλει κάθε μεμονωμένη χώρα της ΕΕ, όμως όλες έχουν υποσχεθεί να βοηθήσουν, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η επιχείρηση της Frontex είναι σχεδιασμένη για δύο μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί.

Αθλητικά

ΕΘνική Ελλάδος: Οι οδηγίες του Σκουρτόπουλου και το τρίποντο νίκης από τον Αθηναίου

ellada.jpg

Έμεναν 27.3" για το τέλος, η Βουλγαρία είχε σπαταλήσει τις ευκαιρίες της και η Ελλάδα είχε 14" για το σουτ της νίκης στο ματς της 4ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2022.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε timeout, έδωσε οδηγίες, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Γιάννη Αθηναίου και εκείνος με το έκτο τρίποντό του στην αναμέτρηση έγραψε το τελικό 84-78 για τη νίκη.

Δείτε τι έγινε στο timeout, πριν από το μεγάλο τρίποντο του Αθηναίου

 

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1.Ελλάδα            3-1        7

2.Βοσνία             2-1        5

3.Βουλγαρία      1-3         5

4.Λετονία           1-2         4

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελλάδα - Βοσνία (20/2)

Λετονία - Βουλγαρία (20/2)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Βουλγαρία - Βοσνία (22/2)

Λετονία - Ελλάδα (22/2)