Ελλάδα

Αναστάτωση με σεισμό με δυνατό θόρυβο στη Σαντορίνη - Τι συνέβη

σαντορινη

Μυστήριο επικρατεί στη Σαντορίνη με τον εκκωφαντικό θόρυβο που αναστάτωσε τους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε όλο ολοκληρο το νησί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί και πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται.

Σύμφωνα με τo Cyclades24.gr δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού περί έκρηξης ηφαιστείου.

Λίγα λεπτά αργότερα ο γνωστός σεισμολόγος κος Γεράσιμος Χουλιάρας, ενημερώνει ότι πρόκειται για ασθενής σεισμική δόνηση αλλά σε μικρό εστιακό βάθος.

Πολύ μικρή δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Σαντορίνη στις 15:46 το απόγευμα της Πέμπτης η οποία ακούστηκε από κατοίκους ίσως λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Εδώ φαίνεται η καταγραφή από το φορητό σεισμολογικό δίκτυο στον σταθμό που είχα εγκαταστήσει στην Θηρασιά.

Η ανάλυση δείχνει το επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά της Θήρας και το εστιακό βάθος στα 14 χιλιόμετρα οπως φαίνεται στην ιστοσελίδα ▶️ http://www.geophysics.geol.uoa.gr/…/gma…/eventpage_leaf.php…

Ο κο Χουλιάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει εκρήξεις στο λατομείο, όπως ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος, για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο.

 

 

Αλλά η δόνηση έχει καταγραφεί σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και όχι στον σχολικό σεισμογράφο στο Εμπορείο που είναι πιο κοντά στον Πύργο….και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά. Επίσης η εκδοχή να πέρασε υπερηχητικό και να έσπασε το φράγμα του ήχου…τα εξετάζουμε επιστημονικά δεν πανικοβάλουμε.

Cyclades24.gr,.

Ελλάδα

Κάσος: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

Σεισμογράφοι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε, το Σάββατο, στις 17:58, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, στην Κάσο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.