Ελλάδα

Κοινωνία

Οικονομία

Κατρούγκαλος: Στο ασφαλιστικό διαχειριζόμαστε στην τέλεια καταιγίδα

κατρούγκαλος

Οι σκληρότεροι από τους Θεσμούς θέλουν η δημόσια ασφάλιση να μοιάζει με την ιδιωτική. Θα υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση, υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Β. Αποστόλου και της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη.
Όπως είπε όσοι έχουν εισόδημα έως 1.000 ευρώ κερδίζει τόσο σε ότι αφορά τις εισφορές όσο και τις κύριες συντάξεις. Οσο θα ανεβαίνει η οικονομία θα ανεβαίνει και Εθνική Σύνταξη. Οι δανειστές έχουν άλλες ιδέες. Δεν περιμένουμε εύκολη διαδικασία. Τη δαπάνη τη μαζεύουμε και θα πιάσουμε τους στόχους, όχι επειδή το ζητούν αλλά επειδή διαφορετικά δεν βγαίνει το σύστημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο με τις αλλαγές και τη σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές σημαίνει περισσότερη δικαιοσύνη. Ως σήμερα κάποιος μπορούσε να πληρώνει την υψηλότερη ασφαλιστική κλάση, να φοροδιαφεύγει και να παίρνει μεγάλη σύνταξη. Με το νέο σύστημα όποιος δηλώνει λίγα θα παίρνει μικρές συντάξεις και όποιος δηλώνει πολλά υψηλότερες. 
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το εάν θα πρέπει να παραμείνει ο ΟΓΑ ως έχει αν και όπως συμπλήρωσε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι οι αγρότες θα έπαιρναν τη μισή από την Εθνική Σύνταξη.

Στο ασφαλιστικό «διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.

Οι αγρότες

«Οι αγρότες δεν έπαιρναν σύνταξη αλλά μια προνοϊακή παροχή», υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξη τύπου. 
Τα έσοδα του ΟΓΑ το 2015 ήταν συνολικά 90,6% από την εισφορά του κράτους (3,3 δισ. ευρώ) και το υπόλοιπο (340 εκατ. ευρώ) από τις εισφορές των αγροτών, τόνισε και προσέθεσε ότι με τα νέα δεδομένα οι αγρότες θα παίρνουν καλύτερες συντάξεις (εθνική και ότι συγκεντρώσουν από τις εισφορές).
Ειδικά για τους αγρότες βάλαμε ακόμα χαμηλότερα και από τον ανειδίκευτο εργάτη (80%) αναγνωρίζοντας ότι έχουν χαμηλότερα εισοδήματα. Ακριβώς όμως επειδή δεν μπορεί να γίνονται απότομες αλλαγές η προσαρμογή θα γίνει σε βάθος τριετίας.
Είμαστε ανοικτοί σε αλλαγές αρκεί να μην διαταράσσονται οι βασικές αρχές και ειδικά αυτή της ισονομίας των πολιτών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αποστόλου: Αφορολόγητες οι αγροτικές επιδοτήσεις έως 12.000 ευρώ

Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου.
 Όπως εξήγησε με αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.
Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης.
 

Αλεξιάδης: Δεν σχεδιάζουμε τώρα αλλαγές στη φορολογία

Δεν υπάρχει επεξεργασία νομοσχεδίου ή σχεδιασμός για αλλαγές στα φορολογικά των αγροτών, υποστήριξε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Οι αλλαγές που κοιτάμε αφορούν το 2016-2017 και αφορούν τον ακριβή προσδιορισμό της έννοιας του αγρότη για να σταματήσουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου δήλωσε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν βγάλει απόφαση να φορολογούνται όλες οι ενισχύσεις. Αυτό άλλαξε και για ποσά ως 12.000 ευρώ βρίσκονται εκτός φορολογητέας ύλης και δεν θα υπολογίζονται και για τις εισφορές.
Στόχος είναι με την ενοποίηση των μηχανισμών είσπραξης φόρων και εισφορών για να μειωθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος. Η προσπάθεια να ελαφρύνουμε το βάρος σε όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ έχει στόχο να μπορούν να πληρώσουν.
Δεν έχουμε στόχο να εξοντώσουμε τους πλούσιους, ζητούμε ποιο πολλά από όσους έχουν να δώσουν, υποστήριξε.

Ελλάδα

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των γύρω χωριών θα βρεθεί αύριο (27/9) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Γαλλία και τις ανακοινώσεις για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών και κορβετών, ο πρωθυπουργός - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ράδιο Κρήτη - θα βρεθεί στην Κρήτη για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Περιπολίες της αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Οι οδηγίες του ΟΑΣΠ προς τους κατοίκους

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER