Κόσμος

ΗΠΑ: Εκτέλεση κι άλλου θανατοποινίτη στο Αρκάνσας

θανατική ποινή

Τον 38χρονο θανατοποινίτη, Κένεθ Ουίλιαμς, εκτέλεσε η πολιτεία του Αρκάνσας, προχωρώντας στην τέταρτη εκτέλεση κρατουμένου μέσα σε οκτώ ημέρες.
Η εκτέλεση του 38χρονου ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 19.00 το απόγευμα (τοπική ώρα). Ωστόσο, μία προσφυγή, η οποία κατατέθηκε την ύστατη στιγμή, ανέβαλε για λίγες ώρες την εκτέλεση.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τη σχετική προσφυγή και έτσι, οι αρχές του Αρκάνσας στις 23.00 (τοπική ώρα) εκτέλεσαν με θανατηφόρα ένεση, τον 38χρονο.
Η πολιτεία της Αρκάνσας, από τις 20 Απριλίου, έχει προχωρήσει στην εκτέλεση τεσσάρων καταδίκων, ενώ προγραμμάτιζε να εκτελέσει ακόμη επτά έως τα τέλη του Απριλίου.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό προγραμματισμένων εκτελέσεων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από το 1976.

Κόσμος

Τυνησία: Η ΕΕ ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας

τυνησία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα «την αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό» στην Τυνησία μετά την αναστολή του κοινοβουλίου και την αποπομπή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της χώρας Κάις Σάγεντ.

«Ζητάμε να επαναληφθεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα, να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας (..) Η διατήρηση της δημοκρατίας και της σταθερότητας της χώρας αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με τη μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Τυνησία. Η πρόσδεση της χώρας στις δημοκρατικές αξίες, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να διαφυλάσσονται, ενώ παράλληλα να εισακούγονται οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού της Τυνησίας», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επανέλαβε «τη σημαντική στήριξη της Ένωσης και των κρατών μελών της προς την Τυνησία στο πλαίσιο της ευρείας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κούβα καταγγέλλει ότι η πρεσβεία της στο Παρίσι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ

Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!