Κόσμος

Απέτυχε το Τέξας να εμποδίσει την μετεγκατάσταση Σύρων μεταναστών

μετανάστες

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε μια αίτηση της πολιτείας σύντομα μετά από την κατάθεσή της χθες για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος στην πολιτεία Σύρων προσφύγων, λέγοντας πως τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν «κατά κύριο μέρος αβάσιμες υποθέσεις».  Ήταν η δεύτερη φορά που η πολιτεία προσπάθησε να εμποδίσει πρόσφυγες στο έδαφός της μέσω άμεσης δικαστικής απόφασης.

«Η Επιτροπή (του Τέξας) απέτυχε να αποδείξει μέσω αρμόδιων στοιχείων ότι τρομοκράτες έχουν όντως παρεισφρύσει στο πρόγραμμα προσφύγων, και πολύ λιγότερο ότι οι συγκεκριμένοι αυτοί πρόσφυγες είναι τρομοκράτες αφοσιωμένοι στο να προξενήσουν ζημιά,» είπε στην απόφασή του ο Ντέιβιντ Γκόντμπι, ομοσπονδιακός δικαστής της αρμόδιας περιφέρειας στην οποία ανήκει το Τέξας.

Η απόφαση μπορεί να επηρεάσει παρόμοιες προσφυγές και σε άλλες πολιτείες, των οποίων οι κυβερνήτες έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία για λόγους ασφάλειας.

Κόσμος

Ιταλία: «Κόκκινη ζώνη» δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων για τη σύνοδο G20 στην Ρώμη

Ιταλία Αστυνομια

Οι ιταλικές αρχές καθορίζουν τα τελευταία μέτρα ασφαλείας ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στην Ρώμη, το σαββατοκύριακο. Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της Αιώνιας Πόλης. Θα δημιουργηθεί "κόκκινη", μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων "ντρόουν".

Από αύριο, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. Για την προστασία, τέλος, των είκοσι συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του ιταλικού στρατού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Ισημερινός: Αυτόχθονες στους δρόμους εναντίον της κυβέρνησης

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η επίδραση της πανδημίας στην απασχόληση ήταν μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη

ESPA BANNER