Αθλητικά

Σίμος: «Ήταν ένα ωφέλιμο παιχνίδι»

simos.jpg

Η διακοπή του πρωταθλήματος, έχει βάλει όλες τις ομάδες σε μια περίοδο μίνι προετοιμασίας, με τον ΟΦΗ να αντιμετωπίζει σήμερα τον Πλατανιά στα Χανιά.

Ο Γιώργος Σίμος στάθηκε στη χρησιμότητα της αναμέτρησης, αλλά και της δεύτερης των δύο ομάδων στο Παγκρήτιο Στάδιο το ερχόμενο Σάββατο.

Αρχικά, ο 41χρονος προπονητής τόνισε για το ματς: «Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον Πλατανιά για την φιλοξενία, θα ανταποδώσουμε το Σάββατο με τον δεύτερο αγώνα. Ήταν ένας καλός αγώνας, με καλό τέμπο και ήταν ωφέλιμος για την ομάδα μας. Προσπαθούμε αυτή την εβδομάδα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλο το γκρουπ των παικτών, ώστε να είμαστε όλοι έτοιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και σε τρεις μέρες έχουμε το δεύτερο φιλικό, που θα μας βοηθήσει για τον ίδιο σκοπό, να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στη επανέναρξη του πρωταθλήματος».
Για την απόδοση των δύο ομάδων πρόσθεσε: «Ο Πλατανιάς έπαιξε το δικό του ποδόσφαιρο και εμείς το δικό μας. Έγινε ένας ωραίος αγώνας, πιστεύω ότι όσοι ήταν στο γήπεδο το χάρηκαν. Είχε τέμπο και εναλλαγές παιχνιδιού, με τον Πλατανιά να κερδίζει 1-0 και να κάνει μια καλή προσπάθεια».

Ερωτηθείς για το καλό ξεκίνημα του ΟΦΗ στην Super League 1 υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, όπως κάνουν κάθε μέρα. Είναι μόνο αυτό, δεν έχει γίνει κάτι. Πρέπει να δίνουμε τη σημασία που πρέπει, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Είναι καλή η αρχή, αλλά η συνέχεια και η συνέπεια είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει. Αυτό θέλουμε σαν ομάδα».

Αθλητικά

Πρόσκληση του Αυγενάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Ο κ. Αυγενάκης

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».