Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα με γιαούρτι και μέντα

Image
Σούπα με γιαούρτι και μέντα
 clock 07:00 | 12/02/2014 writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 6 φλυτζ. ζωμό βοδινού ή κότας
  • 1/2 φλυτζ. ρύζι
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 3 φλυτζ. γιαούρτι
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλυτζ. νερό
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη ξερή μέντα 
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα

  • Βάλτε το ρύζι να σιγοβράζει με το ζωμό του κρέατος για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμο.
  • Σε βαθύ δοχείο, χτυπήστε τους κρόκους με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αραιός χυλός.
  • Αδειάστε το χυλό αυτό στην κατσαρόλα με το ρύζι, σιγά-σιγά, περνώντας τον από σίτα.
  • Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τη μέντα και το πιπέρι.
  • Αδειάστε το βούτυρο μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρετε.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis