Υλικά
- 6 φλυτζ. ζωμό βοδινού ή κότας
- 1/2 φλυτζ. ρύζι
- 4 κρόκοι αυγού
- 3 φλυτζ. γιαούρτι
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλυτζ. νερό
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη ξερή μέντα
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
- Βάλτε το ρύζι να σιγοβράζει με το ζωμό του κρέατος για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμο.
- Σε βαθύ δοχείο, χτυπήστε τους κρόκους με το γιαούρτι και το αλεύρι. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αραιός χυλός.
- Αδειάστε το χυλό αυτό στην κατσαρόλα με το ρύζι, σιγά-σιγά, περνώντας τον από σίτα.
- Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τη μέντα και το πιπέρι.
- Αδειάστε το βούτυρο μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρετε.