Υγεία

Έτσι θα ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

μεταβολισμός

Ο μεταβολισμός ξεχωρίζει τις θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που καταναλώνετε και τα μετατρέπει σε ενέργεια. Συνεπώς, ένας καλός ή γρήγορος μεταβολισμός απλά σημαίνει ότι το σώμα σας λειτουργεί σωστά και διαχωρίζει σωστά τις τροφές. Παρακάτω θα βρείτε 3 εύκολους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

1 Μασάτε  αργά

Σύμφωνα με έρευνες μπορείτε να αυξήσετε τον μεταβολισμό, με το να μασάτε πιο αργά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας το φαγητό σας αργά μπορείτε να κάψετε μέχρι 10 θερμίδες περισσότερες ανά γεύμα.

2 Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη

Επιλέξτε φαγητά υψηλά σε πρωτεΐνη όπως το ψάρι και τα αυγά, τα οποία θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας, λόγω του υψηλού σιδήρου, της βιταμίνης D, των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και των αμινοξέων που περιέχουν. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνοντας την πρωτεΐνη στη διατροφή σας αυξάνετε και τη μυική δύναμη του σώματός σου.

3 Φάτε πριν πεινάσετε

Μην περιμένετε να νιώσετε την αίσθηση της πείνας για να φάτε το μεσημεριανό σας. Τρώτε μικρά γεύματα κάθε λίγες ώρες αντί για λίγα και μεγάλα. Εντάξτε στη διατροφή σας υγιεινά σνακ, όπως τα φρούτα και καθιερώστε τα ανάμεσα στα γεύματα, έτσι ώστε να μην πεινάτε.
Πηγή: omorfamystika.gr

Υγεία

Κορωνοϊός: Που οφείλονται οι επικίνδυνες θρομβώσεις

θρόμβωση

Μια σημαντική ανακάλυψη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστημών Υγείας RCSI (Royal College of Surgeons in Ireland) στο Δουβλίνο, η οποία εξηγεί τους μηχανισμούς πίσω από τον σχηματισμό επικίνδυνων έως μοιραίων θρομβώσεων στο αίμα ασθενών με COVID-19, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για εύρεση νέων στοχευμένων θεραπειών πρόληψης.

Για τη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο Journal of Thrombosis and Haemostasis και η οποία αποτελεί συνέχεια των ερευνών μελετών που είχαν αναδείξει τις θρομβώσεις ως σημαντική αιτία θανάτου σε ασθενείς με COvid-19, οι ερευνητές ανέλυσαν αιματολογικά δείγματα ασθενών με COVID-19 από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Beaumont στο Δουβλίνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επικίνδυνοι θρόμβοι στο αίμα οφείλονται σε διαταραχές στην ισορροπία μεταξύ του παράγοντα πήξης του αίματος von Willebrand (vWF) και του ρυθμιστή του ADAMTS13.

Συγκεκριμένα, στους ασθενείς με κορωνοϊό τα επίπεδα της γλυκοπρωτεΐνης vWF ήταν σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου και, αντιστρόφως, τα επίπεδα του αντιθρομβωτικού ενζύμου ADAMTS13 χαμηλότερα. Επίσης, παρατηρήθηκαν επιπλέον αλλαγές σε πρωτεΐνες που προκάλεσαν τη μείωση του ADAMTS13.

«Τα ευρήματά μας ρίχνουν φως στους μηχανισμούς που εμπλέκονται στον σχηματισμό θρόμβων σε ασθενείς με COVID-19, στοιχεία ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων θεραπειών», σχολίασε ο Δρ Jamie O’Sullivan, ερευνητής και Λέκτορας στο Ιρλανδικό Κέντρο Αγγειακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου RCSI.

«Μολονότι περαιτέρω έρευνα θα προσδιορίσει αν θεραπείες με στόχο την αποκατάσταση στις ισορροπίες των παραγόντων ADAMTS13 και VWF θα αποδειχθούν μια επιτυχημένη προσέγγιση, είναι σημαντικό να συνεχίσει εν γένει η αναζήτηση νέων θεραπειών για ασθενείς με COVID-19. Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της συγκεκριμένης νόσου, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για όλους αυτούς αλλά και όσους εμφανίζουν νέες λοιμώξεις», κατέληξε ο Δρ O’Sullivan.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Κρητικός επιχειρηματίας: Αυτοκτονία με δύο σφαίρες...

Ηράκλειο: Θα μετανιώνει για καιρό αυτό που έκανε