Έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει ο κατάλογος των απαιτήσεων που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης. Οι χρήστες τάχθηκαν εναντίον της Γερμανίας και του αυστηρού υπουργού Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το hashtag #ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής και αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές στο Twitter παγκοσμίως, και πρώτο στη Γερμανία και στην Ελλάδα!
Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες σχόλια στα οποία καταγγέλλεται μεταξύ άλλων η απαίτηση να εγκρίνει η Αθήνα νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.
Μέσα σε μερικές ώρες το hashtag χρησιμοποιήθηκε σχεδόν 200.000 φορές.

Οι χώρες που χρησιμοποίησαν το hashtag.
Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που τον κατηγορούν για την έναρξη ενός πραξικοπήματος ενάντια στην Ελλάδα.
«Είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη μετά το δημοψήφισμα. Και έτσι είναι. Αυτός είναι ένας συμβιβασμός, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι μια τυπική ευρωπαϊκή ρύθμιση», ήταν η απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.