Υλικά
- 3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- 100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 35 γραμ. σοκολάτα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
- 6 κρόκους μεγάλων αυγών
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 370 γραμ. λεπτα μπισκότα σοκολάτας
- 4 μεγάλες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 2 φλιτζ. σαντιγί
- τριμμένη σοκολάτα γάλακτος για γαρνίρισμα
- Τοποθετήστε το γάλα σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει σε μεσαία θερμοκρασία.
- Βάλτε τις σοκολάτες μέσα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Κατεβάστε απ' τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο.
- Μόλις το χτυπήσετε καλά, προσθέστε σιγά - σιγά το μείγμα σοκολάτας και στη συνέχεια, βάλτε το νέο μείγμα πίσω στη κατσαρόλα και αφήστε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια.
- Μεταφέρτε το μείγμα σε ένα μπολ, τοποθετήστε από πάνω πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, βάλτε σε ένα πυρέξ ή ένα πιάτο της επιλογής σας το μισό μείγμα σοκολάτας, από πάνω τις μπανάνες και το τριμμένο μπισκότο και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Λίγο πριν σερβίρετε, απλώστε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό και γαρνίρετε με τη τριμμένη σοκολάτα.