Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέπες με σπανάκι και σάλτσα τυριών με άρωμα μέντας

Κρέπες με σπανάκι και σάλτσα τυριών με άρωμα μέντας
 clock 05:58 | 19/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Ζύμη για κρέπες:

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη

 

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. γκούντα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. ρεγκάτο
  • αλάτι - πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. γκούντα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. ρεγκάτο
  • ​1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • αλάτι

Ζύμη για κρέπες:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
  • Τις τηγανίζουμε.

 

Γέμιση:

  • Βράζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
  • Το πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στρώνουμε τη γέμιση πανω στις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε για 15 λεπτά στους 180οC.
  • Αφού ψηθούν τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Σάλτσα:

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση, να λιώσουν τα τυριά και να χυλώσει η σάλτσα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis