Υλικά
Ζύμη για κρέπες:
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 250 γρ. γκούντα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γρ. ρεγκάτο
- αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 250 γρ. γκούντα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 250 γρ. ρεγκάτο
- 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
- αλάτι
Ζύμη για κρέπες:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
- Τις τηγανίζουμε.
Γέμιση:
- Βράζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.
- Το πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε τη γέμιση πανω στις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
- Τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις αφήνουμε για 15 λεπτά στους 180οC.
- Αφού ψηθούν τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σάλτσα:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση, να λιώσουν τα τυριά και να χυλώσει η σάλτσα.