Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με καλαμπόκι και σάλτσα τσίλι

Κοτόπουλο με καλαμπόκι και σάλτσα τσίλι
 clock 05:05 | 23/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1-2 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • ​αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

  • Πασπαλίζετε με λίγο τσίλι, αλάτι και ζάχαρη το κοτόπουλο και ψήστε στο γκριλ του φούρνου και από τις 2 πλευρές.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ζωμό μαζί με το τσίλι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 7-10 λεπτά.
  • Τοποθετήστε το ψημένο κοτόπουλο σε μια πιατέλα και περιχύστε το με τη σάλτσα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis