Υλικά για 4 μερίδες
10 κολοκυθοανθοί
250 γρ. μαλακή φέτα
1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ξανθιά μπίρα (pale lager)
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς με προσοχή αφαιρώντας προσεχτικά το πορτοκαλί σκληρό κομμάτι που έχουν εσωτερικά στη βάση τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα την οποία λιώνουμε με ένα πιρούνι, το δυόσμο και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα, βάζοντας μέσα στον καθένα μια μεγάλη κουταλιά.
Κλείνουμε τις άκρες του κάθε ανθού προς τα μέσα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο αλατοπίπερο και σιγά σιγά την μπίρα ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς έναν έναν, με προσοχή ώστε να μην ανοίξουν, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Με τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάμε σήμερα; Πρωτεϊνικές κρέπες βρόμης με γέμιση σπανάκι