Υλικά:
1 με 1½ κιλό πατάτες βρασμένες
250γρ. φέτα
200γρ. κεφαλοτύρι
600γρ. γκούντα
7 με 8 φέτες ζαμπόν
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρέμες γάλακτος
3 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ετοιμασία:
Έχουμε βράσει τις πατάτες μας και τις έχουμε καθαρίσει. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση βάζοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, λίγο Γκούντα, λίγο πιπέρι και ελάχιστη ρίγανη. Τέλος, λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Διαλύουμε ή κόβουμε ροδέλες τις βρασμένες πατάτες, που έχουμε και τις απλώνουμε στο πυρέξ.
Ρίχνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε, για να πάει παντού. (* Για όσους διαλύσουν τις πατάτες, είναι καλύτερα να τις ρίξετε μέσα στο μπολ με το μείγμα και μετά στο πυρέξ. Θα ανακατευτούν καλύτερα.) Τέλος, απλώνουμε το Γκούντα από πάνω και τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο για 30 λεπτά.
Πηγή: boavry.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: