Υλικά (2 μερίδες)
Για τη σαλάτα
2 κούπες βρασμένα ζυμαρικά (ιδανικά ολικής άλεσης ή Ζέας)
½ κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ κούπα αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
¼ ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε φέτες
1 κ.σ. κάπαρη
2 πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές φέτες
2-3 κούπες πράσινη ωμή σαλάτα
200 γρ. σολομό ψητό, κομμένο σε μπουκιές
Για τη σως
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Βήμα 1: Κόβουμε όλα τα λαχανικά και έχουμε τον σολομό ψημένο (μπορεί να ψηθεί είτε στον φούρνο για 10-12 λεπτά είτε σε σχαροτήγανο για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ζουμερός θέλουμε να είναι).
Βήμα 2: Βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά εκτός από την πράσινη σαλάτα.
Βήμα 3: Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρηθεί ο όγκος της.
Βήμα 4: Σε ένα μικρό σέικερ ή μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύοντας ξανά απαλά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 520 kcal
Υδατάνθρακες: 42,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 35,6 γρ.
Λιπαρά: 27 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6,5 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάμε σήμερα; Λεμονάτα μανιτάρια στο τηγάνι χωρίς λάδι
Τι θα φάφε σήμερα; Ριγκατόνι με κοτόπουλο ελιές και ντοματίνια