Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάμε σήμερα; Λεμονάτα μανιτάρια στο τηγάνι χωρίς λάδι

μανιτάρια, τηγάνι, φαγητό
 clock 00:05 | 25/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά (2 μερίδες)

12-15 μανιτάρια champignon

1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 καρότο, σε λεπτές φέτες

Για τη σως

2 κ.σ. μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

1-2 κ.σ. σόγια σος με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

½ κούπα νερό (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)

σκόνη σκόρδου

αλάτι, πιπέρι

καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα, εκτός αν είναι μικρά, οπότε τα αφήνουμε ολόκληρα.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο.

Βήμα 3: Ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τα υλικά της σως, τα οποία έχουμε προηγουμένως αναμείξει σε ένα ποτήρι ή μπολ.

Βήμα 3: Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 4: Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φρέσκα ντοματίνια και ένα παξιμάδι, για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Ενέργεια: 185 kcal

Υδατάνθρακες: 7,6 γρ.

Πρωτεΐνη: 27,2 γρ.

Λιπαρά: 4,2 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα φάφε σήμερα; Ριγκατόνι με κοτόπουλο ελιές και ντοματίνια

Τι θα φάμε σήμερα; Ριζότο με σπανάκι και φέτα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis