Υλικά (2 μερίδες)
12-15 μανιτάρια champignon
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 καρότο, σε λεπτές φέτες
Για τη σως
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1-2 κ.σ. σόγια σος με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
½ κούπα νερό (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)
σκόνη σκόρδου
αλάτι, πιπέρι
καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα, εκτός αν είναι μικρά, οπότε τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βήμα 2: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τα υλικά της σως, τα οποία έχουμε προηγουμένως αναμείξει σε ένα ποτήρι ή μπολ.
Βήμα 3: Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 4: Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φρέσκα ντοματίνια και ένα παξιμάδι, για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 185 kcal
Υδατάνθρακες: 7,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 27,2 γρ.
Λιπαρά: 4,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάφε σήμερα; Ριγκατόνι με κοτόπουλο ελιές και ντοματίνια