Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάφε σήμερα; Ριγκατόνι με κοτόπουλο ελιές και ντοματίνια

ριγκατόνι, συνταγή, κοτόπουλο
 clock 00:05 | 24/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες

200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές απαλή μουστάρδα

1/2  ποτηράκι λευκό κρασί

1 ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι

25 ντοματίνια τσέρι

Ρίγανη

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράζετε τις πένες σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα 2ο

Ταυτόχρονα, ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο.

Βήμα 3ο

Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί και το χυμό με τη μουστάρδα. Ανακινείτε να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτετε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τα αφήνετε για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 4ο

Κατόπιν στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα φάμε σήμερα; Ριζότο με σπανάκι και φέτα

Τι θα φάμε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με λεμόνι

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis