Υλικά (5 κρέπες)
Για τις κρέπες
1 μεγάλο αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα βρόμη σε σκόνη
1/2 και λίγο κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
3 κούπες σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ φρέσκο θυμάρι
κ.γ σκόνη σκόρδου
½ κ.γ πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μπάλα λευκή μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
Για επικάλυψη πριν από το ψήσιμο
1 κεσεδάκι cottage cheese
½ κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Βήμα 1: Χτυπάμε καλά το αβγό με το γάλα.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
Βήμα 4: Αφού ζεστάνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο από τον χυλό και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 5: Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2’ από κάθε πλευρά.
Για τη γέμιση
Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2: Προσθέτουμε το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 4: Σε μπλέντερ χτυπάμε το cottage cheese με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να προκύψει ένας σχετικά πηχτός χυλός.
Βήμα 5: Βάζουμε γέμιση στις κρέπες, τις τυλίγουμε, τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τις περιχύνουμε με το μείγμα cottage cheese-γάλακτος.
Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κρέπα
Ενέργεια: 178 kcal
Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 23,4 γρ.
Λιπαρά: 6,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: