Πολιτικό Παρασκήνιο

Πόσο έχουν δουλέψει οι πολιτικοί αρχηγοί - Τα βιογραφικά τους

βουλή

Ελάχιστοι γνωρίζουν τι έχουν σπουδάσει ή που έχουν δουλέψει οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και όχι άδικα, καθώς κάποιοι έχουν μπει από πολύ νωρίς στην πολιτική σκηνή της χώρας, με αποτέλεσμα επί της ουσίας να μην έχουν προλάβει να συμπληρώσουν πολλά ένσημα.

Τώρα που η συζήτηση για τα εργασιακά έχει φουντώσει με αφορμή το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ας δούμε που έχουν δουλέψει οι αρχηγοί της πολιτικής σκηνής της χώρας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

Πολιτικός Επιστήμων-Οικονομολόγος. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρεία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας

Έχοντας αποφοιτήσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το καλοκαίρι του 2000 έγινε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δουλεύοντας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, όπως έχει πει και ο ίδιος. Αμέσως μετά πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολεοδομία – Χωροταξία και το 2006 σύστησε συστήνοντας ομόρρυθμη τεχνική εταιρεία με τον ξάδερφό του μηχανολόγο – μηχανικό Γιώργο Τσίπρα, υπό την ονομασία «Τ & Τ Τεχνική Ο.Ε.». Από εκεί αποχώρησε λίγο αργότερα, έχοντας αφιερωθεί στην πολιτική, καθώς το 2008 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

γεννηματα
γεννηματα

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, έχοντας διοριστεί ένα χρόνο νωρίτερα στην Εθνική Τράπεζα από την οποία έχει συνταξιοδοτηθεί, χωρίς ωστόσο να πληρώνεται, καθώς φέρει την ιδιότητα του βουλευτή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Δημήτης Κουτσούμπας στο Ηράκλειο
Δημήτης Κουτσούμπας στο Ηράκλειο

Σπούδαζε στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, κάνοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών. Σύμφωνα με το βιογραφικό του κόμματος, με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη Οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ το Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

κυριάκος βελόπουλος
κυριάκος βελόπουλος

Σύμφωνα με το επίσημο site του, εργάζεται με την ιδιότητα του δημοσιογράφου από το 1989 έως και σήμερα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
• Τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας «Ερμής» και «TV Θεσσαλονίκη», αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή των Πολιτών».
• Τους τηλεοπτικούς Σταθμούς «Εγνατία» και «Μακεδονία TV», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή».
• Τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Ελληνόραμα».
• Τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Extra», «Kontra» και «Zoom», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Κόντρα και Ρήξη».
• Τον τηλεοπτικό σταθμό «Extra», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Αποκαλυπτικό Δελτίο».
• Τον τηλεοπτικό σταθμό «Alert», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Ανατρεπτικό Δελτίο».
• Τον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Focus OLA”.
Επίσης είναι αρχισυντάκτης στο μηνιαίο περιοδικό ιστορικο-πολιτικού περιεχομένου «Ελληνόραμα» και στο ειδησεογραφικό site «Voice News».
Παράλληλα, έως και σήμερα έχει συγγράψει 25 βιβλία.

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης
ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Μετά το Λύκειο σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στην Βρετανία (πρώτο πτυχίο και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Essex και Μάστερ στο Πανεπιστήμιο του Birmingham). Από το 1983, όπως αναφέρει στο site του, άρχισε να διδάσκει στα πανεπιστήμια του Essex, East Anglia, Γλασκώβης και Cambridge, πριν μετακομίσει ξανά στην Αυστραλία όπου δίδασκε στο πανεπιστήμιο του Sydney από το 1988 έως το 2000. To 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε θέση καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 2012 έως το 2015 δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν. Όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές παραιτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΜέΡΑ25: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκλεψε το λογότυπό μας με το χελιδόνι

Η Γ.Γ. Ισότητας και η αρμόδια επιτροπή Βουλής αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις της Λατινοπούλου

Κατρούγκαλος: H Τουρκία αποφεύγει τη Χάγη όπως ο διάβολος το λιβάνι

 

Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση στο Μαξίμου με Ιμάμογλου και Μπακογιάννη

ιμαμογλου μπακογιαννης μητσοτακης

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έγιναν σήμερα δεκτοί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτισμός και κλιματική αλλαγή

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Νωρίτερα κατά τη συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών.

Η συνεργασία Μίκη με Τούρκους καλλιτέχνες και διανοούμενους

Ο κ. Μπακογιάννης εξήρε την «εμβληματική συνεργασία» του Μίκη Θεοδωράκη με διακεκριμένους πνευματικούς ανθρώπους της Τουρκίας όπως ο Αζίζ Νεσίν, ο Γιασάρ Κεμάλ και ο Ζουλφού Λιβανελί για την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αναφέρθηκε και ο κ. Ιμάμογλου λέγοντας ότι ο πρόσφατος θάνατός του προκάλεσε θλίψη και στη χώρα του, καθώς -όπως είπε- «με τους ήχους των δημιουργιών του έχουν χτυπήσει δυνατά οι καρδιές πολλών Τούρκων πολιτών».

Επισήμανε, εξάλλου, ότι ως δήμαρχοι «έχουμε επιφορτιστεί με τη φοβερή ευθύνη του να βρούμε τις σωστές λύσεις στα προβλήματα των δύο μεγάλων πόλεων, των δύο μητροπόλεων».

Πρόσθεσε ότι Κωνσταντινούπολη και Αθήνα «είναι δύο πόλεις που τις συνδέουν κοινή ιστορική μοίρα και απαιτείται να συνεχίσουμε αυτή τη γέφυρα που προσπαθούμε να χτίσουμε με βαθύ αίσθημα ευθύνης και με βάση την αρχή της αμοιβαίας ωφέλειας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι τουρκικές φρεγάτες παραβίασαν τα χωρικά ύδατα 

Δένδιας για παρενόχληση πλοίου ανοιχτά της Κρήτης: Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει 

Κορωνοϊός: Στη Βουλή η τροπολογία για τα δωρεάν 50 GΒ στους νέους που θα εμβολιαστούν

 

ESPA BANNER