Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Πλέον μιλάμε για ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό ζήτημα

βαρβιτσιωτης.jpg

Την μετατροπή των ελληνοτουρκικών διαφορών σε ευρωτουρκικό ζήτημα επεσήμανε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας πως «Είναι σημαντικό να βαδίζει η Ευρώπη έστω με λιτά, αργά, μίζερα βήματα προς τα εμπρός παρά να κλείσει το θέμα και να πει ότι αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας – Τουρκίας και ας τα βρουν μόνες τους οι χώρες».

Αναφορικά με το ζήτημα των κυρώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε «Οι κυρώσεις είναι μέσο άσκησης πίεσης στην Τουρκία να σταματήσει την προκλητική της συμπεριφορά. Για πρώτη φορά γίνεται ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων στην ανάγκη να επιστρέψει η Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να συζητήσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ο ίδιος τόνισε δε ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής κάνει αναφορά και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στα Βαρώσια «με πρωτοφανή τρόπο».

«Φέραμε στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συμβουλίων το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν περιμένουμε σε κάθε σύνοδο να συζητούνται τα θέματα αυτά» είπε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας δε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΜεΡΑ25 που ζήτησαν πιο ενεργητική εξωτερική πολιτική ακόμα και επιβολή βέτο ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε: «μας ζητά το ΜεΡΑ25 να ασκήσουμε βέτο στον προϋπολογισμό της Ενωσης. Δεν ξέρω κανέναν άλλο παρά μόνο τον εμπνευστή της καταστροφικής στρατηγικής του 2015 να θέλει να πυροβολήσει τα πόδια του. Πρέπει να σας πω μάλιστα ότι η Ευρώπη είχε βρει τον τρόπο να προχωρήσει τον προϋπολογισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμα και μόνο με τα κράτη που συμφωνούν γι αυτό και έκαναν πίσω οι δύο χώρες που απειλούσαν με βέτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Η απειλή κυρώσεων στην Τουρκία, το καλύτερο εργαλείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας για Σύνοδο Κορυφής: Μια από τις σημαντικότερες διπλωματικές ήττες

Πολιτική

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

βασίλης κεγκέρογλου

Τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του κατέθεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου σήμερα στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

«Σήμερα, κατέθεσα 6.837 υπογραφές ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου.
Μέσα στον ελάχιστο χρόνο των πέντε (5) ημερών, πρόσφεραν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά μέσα από την καρδιά
μου» δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκπνέει αύριο το απόγευμα και ουσιαστικά ο κ. Κεγκέρογλου γίνεται ο τέταρτος υποψήφιος μετά τους Αντρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη που έχουν ήδη συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές για να εγκριθεί και τυπικά η υποψηφιότητά τους.

Τη μάχη της συλλογής υπογραφών συνεχίζουν οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, ενώ όλοι στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου - Τι είπα στον Γιώργο Παπανδρέου

«Πυρά» Οικονόμου κατά Τσίπρα για Εξεταστική: Θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης

Χρηστίδης: Πρέπει να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

ESPA BANNER