Πολιτική

Τι ζητά ο Β. Κεγκέρογλου για εκείνους που χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων

ρυθμιση δοσεων

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να παραμείνουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους αλλά το σύστημα τους απορρίπτει για λίγα λεπτά του Ευρώ

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με τον νόμο 4305/14 θεσμοθετήθηκε η  ρύθμιση των  100 δόσεων και  δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητα τους. Με τον νόμο 4321/15 βελτιώθηκε η ρύθμιση και δόθηκε νέα δυνατότητα  για ένταξη πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Με τις δυσμενέστερες όμως τροποποιήσεις που έγιναν στη συνέχεια βάσει του 3ου μνημονίου που υπόγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ., αυξήθηκαν τα επιτόκια κλπ, εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση και που καταβάλλουν ακόμη και σήμερα κανονικά τις δόσεις τους (όπως αναπροσαρμόστηκαν), φαίνονται στο σύστημα ως μη ενήμεροι. Ο λόγος είναι ότι δεν κατέβαλλαν κάποιες διαφορές που αντιστοιχούν σε λεπτά του ευρώ ή και μερικά ευρώ παραπάνω, που δεν ξεπερνούν το 1% της δόσης,  όταν έγιναν οι προσαυξήσεις και ο επανυπολογισμός της μηνιαίας δόσης.
Ενδεικτικά αναφέρεται πολίτης, ο οποίος  ρύθμισε 260.000 Ευρώ περίπου, με μηνιαία δόση  κοντά στις 2.600 Ευρώ και για 25 Ευρώ που έπρεπε να καταβληθούν εφάπαξ, φαίνεται στο σύστημα να έχει χάσει τη ρύθμιση.
Επειδή στην απάντηση σας στην υπ’αριθμ.3082/31-01-18 ερώτηση μου με ενημερώνετε πως μέχρι σήμερα έχουν  απενταχθεί από τη  ρύθμιση  των 100 δόσεων περίπου 75.000 χιλιάδες οφειλέτες και 
επειδή είναι αδικία να χάνεται η ρύθμιση για κάποια σεντς παραπάνω που δεν καταβλήθηκαν, εξαιτίας ελλιπούς πληροφόρησης 

Ερωτάσθε  κ. κ. Υπουργέ:

Προτίθεστε να εξετάσετε συνολικά το θέμα και να παραμείνουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων  (να ενταχθούν τυπικά) όσοι καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα όπως είχαν υποχρέωση αλλά το σύστημα τους απορρίπτει για λίγα λεπτά του Ευρώ που δεν καταβλήθηκαν;

Πολιτική

Στα Ιωάννινα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα περιοδεύει την Παρασκευή 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στις 09:30 θα επισκεφθεί το χωριό Χρυσοβίτσα, όπου θα συναντηθεί με νέους, καλλιεργητές πατάτας στην περιοχή.

Στις 11:00 θα επισκεφθεί το κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης Team Viewer. Στις 12 θα επισκεφτεί το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο και στις 12:30 την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις 2 θα αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

 

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Νέα χαλάρωση των μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων (βίντεο)

Εκκλησία της Κρήτης: Αγωνία για τα προβλήματα από την περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου