Πολιτικό Παρασκήνιο

Μητσοτάκης σε Κέλλα: Με συγκλόνισες. Να πεις παντού την περιπέτειά σου

Κέλλας-Μητσοτάκης

Ασταμάτητα χτυπάει το τηλέφωνο του Χρήστου Κέλλα από όταν γνωστοποιήθηκε το εξιτήριο που έλαβε μετά την πολυήμερη περιπέτεια υγείας και τη νοσηλεία του λόγω κορωνοϊό.

Σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, φίλοι και υποστηρικτές, έσπευσαν να ευχηθούν περιαστικά στον Λαρισαίο βουλευτή.

Ανάμεσα στα τηλεφωνήματα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τις ευχές, δεν έκρυψε στον Λαρισαίο το πόσο τον άγγιξε η περιπέτειά του. “Μας συγκλόνισες…” είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας μάλιστα από τον γιατρό να μιλήσει δημόσια όσο περισσότερο μπορεί για την εμπειρία του.

Είναι εξάλλου, η καλύτερη καμπάνια κατά της πανδημίας ένας άνθρωπος που έζησε τα πρώτα αθώα συμπτώματα, βρέθηκε ένα βήμα πριν τη μονάδα εντατικής θεραπείας και σώθηκε με την – κατά τη δική του δήλωση – “θεϊκή έμπνευση” των θεραπόντων γιατρών.

Η πιο πειστική απάντηση ότι η πανδημία ούτε θεωρία συνωμοσίας είναι, ούτε κάτι που συμβαίνει μόνον στους άλλους.

Κρήτη

Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα της Κρήτης, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

αλέξανδρος μαρκογιαννάκης

Ειδικός σύμβουλος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, είναι εδώ και λίγους μήνες, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπροστά», Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επελέγη από τον πρωθυπουργό ως σύμβουλός του για θέματα που αφορούν στην Κρήτη, μία κίνηση που αποτυπώνει την μεγάλη σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νησί.

«Πρόκειται για μία τεράστια τιμή στο πρόσωπό μου από τον πρωθυπουργό της χώρας. Είμαι γνώστης των προβλημάτων στην Κρήτη και εργάζομαι από τον περασμένο Ιανουάριο με στόχο να βοηθηθεί το νησί, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. Δεν θέλησα να «διαφημίσω» τα νέα μου καθήκοντα, γνωρίζετε ότι είμαι χαμηλών τόνων, το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης,», δήλωσε στο ekriti ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναφορικά με τα δύο φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, τον τουρισμό και τα αγροτικά, ο κ. Μαρκογιαννάκης για το μεν πρώτο δήλωσε ότι αναμφίβολα θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν, όμως εκτίμησε ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα από όσο δείχνουν οι εκτιμήσεις, ενώ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες και τα απανωτά χτυπήματα στο εισόδημα των αγροτών, είπε ότι ο αγροτικός τομέας πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί.