Πολιτική

Λαφαζάνης: Οι τράπεζες κάνουν real estate στην πλάτη του ελληνικού λαού

παναγιώτης Λαφαζάνης

Διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθήνας, όπου διεξήχθη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέρει ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Π. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης συναντήθηκαν με τη συμβολαιογράφο -στο γραφείο της οποίας έγινε ο πλειστηριασμός διαμερίσματος-γραφείου 74 τ.μ. για 40.000 ευρώ- και εξέφρασαν τις ενστάσεις τους κατά της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «απόλυτη αδιαφάνεια» στη διαδικασία στην οποία «δεν βλέπεις παρά μόνο κωδικούς. Δεν ξέρεις από πού προέρχεται η προσφορά, αν υπάρχει το πόθεν του, αν τα λεφτά είναι "μαύρα"» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υφίσταται σύμβαση με την οποία συμβάλλεται ο συμβολαιογράφος με το σύστημα και με την εταιρία.

Ο κ. Λαφαζάνης καυτηρίασε το γεγονός ότι στον πλειστηριασμό έγινε μόνο μια προσφορά. «Ο επισπεύδων να είναι και υπερθεματιστής. Τράπεζες που εκπλειστηριάζουν παίρνουν και τα ακίνητα. Πρόκειται για κακούργημα, μεταφορά πλούτου από ιδιώτες στις τράπεζες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις θα μπορούσε να συμβεί. Στην προκειμένη, όμως, αυτό έχει γίνει ο μεγάλος κανόνας. Οι τράπεζες κάνουν real estate με τους πλειστηριασμούς στην πλάτη του ελληνικού λαού και βεβαίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει «σε αυτό το κακούργημα συνεργούν Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος. Για αυτό και καταθέσαμε μήνυση εναντίον τους και κατά παντός υπευθύνου. Επειδή δεν υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και δεν υπάρχει νόμιμη σύμβαση με την εταιρία, που γίνεται ο πλειστηριασμός. Όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, στο απόλυτο σκοτάδι».

Τέλος, αφού εξέφρασε την απορία του γιατί κανείς άλλος δεν μιλάει για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προανήγγειλε πως τις επόμενες φορές θα παρέμβουν πιο εφευρετικά και αποτελεσματικά για να αποτρέψουν «αυτή τη ληστεία».

Εξάλλου, ο Π. Λαφαζάνης, σε δήλωσή του με αφορμή την αναστολή των φυσικών πλειστηριασμών, έκανε λόγο για «άτακτη υποχώρηση» που «αποτέλει μια ακόμη επιτυχία του κινήματος για την προστασία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας».

 «Με την εξαγγελία των κινητοποιήσεων και τρέμοντας τις αντιδράσεις των αγωνιστών του κινήματος και των πολιτών, ή κυβέρνηση και η τραπεζική κλίκα που, υπό τον Γεώργιο Ρούσκα, διοικεί τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών – Πειραιώς έσπευσαν να αναστείλουν τους ανακοινωμένους φυσικούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αττικής μέχρι τις 21 Φλεβάρη» τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ. που χαρακτήρισε «βρώμικη συνταγή» αυτή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «για να αρπάξουν εκ τους ασφαλούς τις λαϊκές περιουσίες σε κλειδαμπαρωμένα και πολιορκημένα από ΜΑΤ συμβολαιογραφικά γραφεία».

«Σύντομα θα αντιληφθούν ότι η οργή και η εφευρετικότητα του κινήματος δεν σταματάει μπροστά σε αυταρχικές μεθοδεύσεις ενός καθεστώτος ανδρείκελου των τραπεζιτών που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ληστεύει και να εξαθλιώνει την κοινωνία» κατέληξε.

Πολιτική

Ξανθός: Τιμωρεί και τους ανασφάλιστους η κυβέρνηση

Ανδρέας Ξανθός

Δήλωση του βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέα Ξανθού για συνταγογράφηση ανασφάλιστων:

"Με τροπολογία του σε πρόσφατο νομοσχέδιο, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης ακύρωσε μια ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διευκόλυνε τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες, δίνοντας το δικαίωμα αυτό όχι μόνο σε γιατρούς των δημόσιων δομών αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς. Το πρόσχημα είναι η αύξηση της φαρμακευτικής  δαπάνης στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, που με βάση το ν.4368/2016 διασφαλίστηκε για 1η φορά η εγγυημένη  πρόσβασή τους  στο ΕΣΥ και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μετά από μια 5ετία «υγειονομικού αποκλεισμού» (2010-2015).

Με δεδομένη την τεράστια δυσλειτουργία του ΕΣΥ αυτή την περίοδο λόγω της «κοβιντοποίησής» του, η ρύθμιση θα έχει ως  συνέπεια τη  δημιουργία νέων εμποδίων πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών στην αναγκαία διαγνωστική και φαρμακευτική φροντίδα. Το υπαρκτό  πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης δεν αφορά μόνο τους ανασφάλιστους και αντιμετωπίζεται με γενικευμένη  εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών για όλους (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους). 

Η  κυβέρνηση της ΝΔ τιμωρεί τους ανασφάλιστους πολίτες επειδή στην πραγματικότητα δεν πιστεύει στην πολιτική της καθολικής και ισότιμης κάλυψης που νομοθέτησε και υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ,  επειδή θεωρεί ότι οι δαπάνες για τους ανασφάλιστους είναι υπερβολικά «απλόχερες» και, κυρίως,    επειδή διαμαρτυρήθηκε η φαρμακοβιομηχανία για αυξημένες επιστροφές (clawback). 

Σε συνδυασμό με την επίσης απαράδεκτη ρύθμιση που πέρασε στην ίδια τροπολογία και δίνει τη δυνατότητα στον Υπουργό Υγείας να μετακινεί φάρμακα από τη θετική λίστα στη αρνητική (δηλαδή να μην να τα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ αλλά να τα πληρώνουν στο 100% οι  ασφαλισμένοι), είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μεταφέρει σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους περίθαλψης από το Κράτος και την Κοινωνική Ασφάλιση στις τσέπες των πολιτών. 

Ξεκινώντας από τους πιο αδύναμους, όπως   οι ανασφάλιστοι, και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και  οικονομικής κρίσης. Αν αυτό δεν είναι νεοφιλελεύθερη εμμονή που βάζει  τις ιδεοληψίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα  πάνω από τις υγειονομικές ανάγκες των ανθρώπων, τότε τι είναι;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ για τη μετακίνηση εφημερίων γιατρών

Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ είναι η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού δημοσίου

 

ESPA BANNER