Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει λευκή επιταγή να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης όπως θέλει

φώφη γεννηματά

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την συνάρτησή του με την πορεία της διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης, «χτύπησε» από τη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε τους πόρους του Ταμείου ως την μεγαλύτερη αλλά και τελευταία ευκαιρία της χώρας να ανακάμψει από την ύφεση και τα ελλείμματα και προειδοποίησε: «Δεν έχετε λευκή επιταγή να το διαχειριστείτε όπως κρίνετε. Αφορά το μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης. Δεν θα σας αφήσουμε να προχωρήσετε εν κρυπτώ. Προχωράμε σε ένα ευρύ μέτωπο στην κοινωνία, μια νέα συμφωνία που να μπορεί να εγγυηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση, μια νέα αλλαγή με το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά στηλίτευσε τις επιλογές της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για απευθείας αναθέσεις που προκαλούν ανησυχία για ενδεχόμενο πάρτι συμφερόντων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πόρους να πάνε στις τσέπες λίγων», είπε.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο

«Η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο. Εχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, το οποίο, όμως, δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της οικονομίας, δεν συνδέει τις επενδύσεις με την αύξηση παραγωγής και απουσιάζει κάθε αναφορά σε δημόσια νοσοκομεία και κοινωνικές πολιτικές», σημείωσε.

Κατά την τοποθέτησή της σε σχετική επερώτησή του κόμματός της, η κ. Γεννηματά, έκανε λόγο για ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και προειδοποίησε: «Δεν μπορεί να χτιστεί το μέλλον πάνω σε ερείπια. Αλλάξτε ρώτα τώρα για να μη βρεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις με μαζικά λουκέτα και ανεργία».

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων η ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο (με επιπλέον ελαφρύνσεις στους συνεπείς), επιδότηση 100% ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων για 6 μήνες, ενεργοποίηση παρατηρητηρίου ρευστότητας στις τράπεζες και διαχείριση κόκκινων δανείων μέσω δημιουργίας μιας bad bank, αναστολή πλειστηριασμών και πάγωμα του πτωχευτικού κώδικα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αδυναμία συμφωνίας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πολιτική

Δένδιας: Έντονη η τουρκική παρεμβατικότητα σε Λιβύη και Συρία

Νίκος Δένδιας

Μήνυμα υπέρ της σταθερότητας έστειλε ο Έλληνος υπουργός Εξωτερικών, Nίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην τουρκική παρεμβατικότητα.

«Θεωρούμε εξόχως σημαντικές τις σχέσεις μας με χώρες ομονοούσες ως προς την αντιμετώπιση περιφερειακών προκλήσεων, όπως η Συρία και η Λιβύη, αλλά και την έντονη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην περιοχή», σχολίασε στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή από την Ελλάδα στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μαριάς: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν τόλμησε να πει κουβέντα για τις απειλές του Ερντογάν

Τουρκία: Δημοσιοποίησε βίντεο με μετανάστες που κατηγορούν την Ελλάδα για κακομεταχείριση