Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

ηλικιωμενος

Ζούσε μόνος, σε ένα σπίτι που είχε σχεδόν καταρρεύσει, ξεχασμένος από όλους και όλα, χωρίς ρεύμα εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια!…

Εν έτει 2021, στο σύγχρονο Ηράκλειο, σε μία πόλη που ευημερεί κι εξελίσσεται, δυστυχώς, η μοναξιά και η αποξένωση των ανθρώπων είναι μία θλιβερή πραγματικότητα!

Ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας είχε απολύτως απομονωθεί… Τα χρόνια που πέρασαν και δε γυρίζουν πίσω, τα οικονομικά προβλήματα που ποτέ δε λύθηκαν, η δυσβάστακτη μοναξιά… όλα έπαιξαν το ρόλο τους για να εγκαταλειφθεί…

Πριν από λίγες ημέρες, το δράμα αυτού του ανθρώπου αποκάλυψε ακροατής του Ράδιο Κρήτη ο οποίος, με παρέμβασή του στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών αρχών, ώστε ο ηλικιωμένος γείτονάς του να μεταφερθεί σε έναν ασφαλή χώρο και να μπορέσει να βιοπορίζεται χωρίς να έχει τη ανάγκη των γειτόνων του για ένα πιάτο φαγητό!

Η ανταπόκριση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη, ήταν άμεση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου άμεσα έσπευσαν στο σπίτι του ανθρώπου αυτού, διαπίστωσαν όσα αναφέρθηκαν ιδίοις όμμασι και προχώρησαν σε μία σειρά από ενέργειες με στόχο την ανακούφισή του.

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο, γίνεται προγραμματισμός ώστε να εξεταστεί από γιατρούς καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, να υπάρξει ένα επίδομα και να μπορεί ο άνθρωπος αυτός να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες, με τη δέσμευση οι υπηρεσίες να συνεχίσουν να του παρέχουν την πολύπλευρη φροντίδα που χρειάζεται…

Η κ. Παπαδάκη εξήρε την φιλοτιμία των πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους και κάλεσε όσους γνωρίζουν παρόμοιες καταστάσεις να τηλεφωνήσουν στο 2813 409999 και να τις αναφέρουν, ώστε να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου.

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΡΜΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

Έρχεται επιδότηση πρόσληψης 7.000 ανέργων - Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: «Κοκτέιλ» δύο αντισωμάτων μειώνει το ιικό φορτίο

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Ιικό φορτίο σε λύματα περιοχών που ήταν "καθαρές"

κορωνοϊός

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε στο “Ράδιο Κρήτη” η επικεφαλής του περιφερειακού ιατρείου δημόσιας υγείας, καθηγήτρια Άννα Ψαρουλάκη, για την κατακόρυφη αύξηση του ιϊκού φορτίου με κορωνοϊό, στα λύματα της Κρήτης, μία ακόμη σειρά στοιχείων ήρθαν να προκαλέσουν νέο προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Με δηλώσεις του στο σταθμό και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Χερσονήσου, Μανώλης Ματθαιάκης, επισήμανε ότι στους τελευταίους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στα λύματα του βιολογικού των Μαλίων - κατ’επέκταση και στα λύματα της Σταλίδας - βρέθηκε για πρώτη φορά αυξημένο ιϊκό φορτίο, γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές, από την περασμένη Παρασκευή οπότε και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία των μετρήσεων.

Ο κ. Ματθαιάκης σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύεται ιϊκό φορτίο στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία, σε όλες τις έως τώρα μετρήσεις, ήταν “καθαρή”…

Τώρα η ανίχνευση χαρακτηρίζεται από μέτρια έως υψηλή, γι’ αυτό και όπως είπε απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ματθαιάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ευχάριστα, την ίδια ώρα, είναι τα νέα για λύματα από τον βιολογικό των Γουβών όπου το προηγούμενο διάστημα είχε ανιχνευτεί υψηλό ιϊκό φορτίο.

Όπως είπε, σε αυτή τη φάση, το φορτίο βρέθηκε μειωμένο κατά 70% από το συνολικό των περασμένων αναλύσεων, εξέλιξη που σκόρπισε χαμόγελα στην υπηρεσία καθώς αποδείχθηκε ότι ο κόσμος πειθάρχησε κι έλαβε μέτρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Χερσονήσου είναι “καθαρή” με βάση όλες τις έως τώρα μετρήσεις.

Ελένη Μπουρμά

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Ηράκλειο: Κρούσμα κορωνοϊού σε δημόσια υπηρεσία

Κοφτερίδης στο Ράδιο Κρήτη: Lockdown στο Ηράκλειο όπως τον Μάρτιο