Κοινωνία

Έρχεται επιδότηση πρόσληψης 7.000 ανέργων - Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Έρχονται 9.000 νέες θέσεις.jpg

Τα εργαλεία που θα... φρενάρουν την ανεργία αναζητά το υπουργείο Εργασίας και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η κατάσταση στην αγορά εργασίας γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη, εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ και αυτοί που παραμένουν στις θέσεις τους υποαμείβονται λόγω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΟΑΕΔ ανήλθε σε 1.133.432 άτομα. Από αυτά 560.567 (ποσοστό 49,46%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 572.865 (ποσοστό 50,54%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Τα δύο όπλα που κρατάνε σε χαμηλότερα επίπεδα τα ποσοστά είναι οι αναστολές συμβάσεων, αλλά και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της πανδημίας οι επιχειρήσεις ζητούν άμεση οικονομική στήριξη και επιδοτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να προσλάβουν ξανά προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση η διοίκηση και τα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διαμορφώσουν ένα πλέγμα δράσεων που θα διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά θα διαμορφώνει και το περιβάλλον για τη δημιουργία νέων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikonomia.gr μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα ο Οργανισμός αναμένεται να προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 7.000 ανέργων. Στην πραγματικότητα ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να εντάξουν στο δυναμικό τους ανθρώπους που έχουν εγγραφεί στις λίστες του, στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν στο enikonomia.gr ότι το πρόγραμμα θα αφορά σε ανέργους ηλικίας άνω των 30 ετών και θα εστιάζει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες, δηλαδή την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ποια τμήματα σχολείων "έκλεισε" ο κορωνοϊός

Εργαζόμενοι στην Κρήτη, ασφαλισμένοι στη Βουλγαρία και φοβούνται να μιλήσουν!

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται

Κοινωνία

Κορωνοϊός - Τσικνοπέμπτη 2021: Ψήσιμο στο μπαλκόνι και οικογενειακά λόγω lockdown

τσικνοπέμπτη-τσίκνισμα-ψησιμο στα κάρβουνα

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να στέλνουν το μήνυμα για εορτασμό σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, προκειμένου σε μία τόσο δύσκολη φάση της πανδημίας τους κορωνοϊού στη χώρα μας να μην έχουμε περαιτέρω διασπορά του ιού. 

Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, σε τρεις δηλαδή ημέρες από σήμερα, Δευτέρα, η Τσικνοπέμπτη αναμένεται να είναι διαφορετική, καθώς η εστίαση παραμένει κλειστή ενώ τα περιοριστικά μέτρα του lockdown είναι αυστηρά, σχεδόν στα 2/3 της χώρας. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας  και με τους κλασικούς έξι επιτρεπόμενους λόγους μετακίνησης μέσω sms στο 13033, δεν δίνονται στους πολίτες και πολλές επιλογές, παρά μόνο αυτή της συνάντησης σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Αλλωστε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δεν άφησε περιθώρια για κάτι διαφορετικό, καθώς κάποιοι ήλπιζαν σε αλλαγή μέτρων αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη γιορτή, όπως είχε γίνει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση, κάποια αλλαγή. Οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όριά τους, τα κρούσματα έχουν αυξητική τάση και όλα αυτά σε αυστηρό μάλιστα lockdown.

«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Χαρδαλιά.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός : Στην εντατική ο δημοσιογράφος και εκδότης Θανάσης Μαυρίδης

Σαρηγιάννης: Στο 45% η απόδοση των μέτρων του lockdown σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!