Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών

κορωνοϊός

Σταθερός παραμένει σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 20121, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Νοσηλεύονται 36 συνολικά ασθενείς εκ των οποίων 8 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διασωληνωμένοι είναι μόλις 4 ασθενείς, και πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό από την έναρξη του lockdown. Σε κλινικές Covid νοσηλεύονται 28 ασθενείς.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 5 ασθενείς στη ΜΕΘ και 4 στην Κλινική Covid

Στο Βενιζέλειο 2 ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων ο ένας, όπως έγραψε το ekriti, αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην κλινική Covid καθώς η υγεία του παρουσίασε βελτίωση. Στο Βενιζέλειο νοσοηλεύονται και 3 ασθενείς στην κλινική covid.

Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 14 ασθενείς, όλοι στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 6 ασθενείς στην Κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας ασθενής στη ΜΕΘ

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική Covid

Στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των 9 στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Κρήτη: Ποια τμήματα σχολείων "έκλεισε" ο κορωνοϊός

Κόσμος

Κίνα: Αυξήθηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταφοράς φορτίων προς Ευρώπη

Σιδηρόδρομος

Η πόλη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, κατέγραψε μία σημαντική αύξηση στις υπηρεσίες των τρένων μεταφοράς εμπορικών φορτίων από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία το 2020.

Από την αναφερόμενη πόλη, πραγματοποιήθηκαν 542 σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταφοράς φορτίων από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας δραστική αύξηση 243%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου δημοτικού γραφείου διαχείρισης εμπορευμάτων.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή ετήσια αύξηση που καταγράφεται στην πορεία της σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων, από την πραγματοποίηση του πρώτου δρομολογίου μεταξύ της Τζινάν και της Μόσχας, τον Αύγουστο του 2017.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, τα τρένα που αναχωρούν από την Τζινάν περνούν από περισσότερες από 40 πόλεις, που βρίσκονται σε 18 χώρες, μεταφέροντας αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, μηχανολογικό εξοπλισμό, μηχανές χάραξης λέιζερ, αλλά και άλλα εξαγωγικά προϊόντα.

Η σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς φορτίων έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στις εμπλεκόμενες χώρες, για τη μάχη τους κατά της COVID-19, καθώς μεταφέρθηκαν από την Τζινάν προϊόντα καταπολέμησης της πανδημίας, οικονομικού ύψους άνω των 86 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.

Περισσότερες ειδήσεις: ΟΗΕ: Η Πορτογαλία ανακοινώνει και τυπικά την υποψηφιότητα του Αντόνιο Γκουτέρες

Μιανμάρ: 137 ΜΚΟ από 31 χώρες καλούν τον ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο όπλων

Ηράκλειο: Καταγγέλλει ότι ξέχασαν μέσα της 15 γάζες μετά το χειρουργείο!