Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα

Εντατική

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της 41χρονης μητέρας που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα.

Όπως δήλωσε σήμερα στο ekriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας της 41χρονης μητέρας έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Το ιστορικό

Η 41χρονη μητέρα έζησε μία μεγάλη περιπέτεια όταν νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, προσπάθησε να ανάψει το τζάκι του σπιτιού με οινόπνευμα με συνέπεια να γίνει ανάφλεξη και η φωτιά να επεκταθεί σε κουρτίνα. 

Στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες αλλά και για να προστατεύσει τα δύο μικρά παιδιά της που βρίσκονταν στο χώρο, υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο.

Διεκομίσθη άμεσα στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί και αφού τις έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ όπου και εισήχθη διασωληνωμένη καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν σοβαρή. 

ekriti.gr - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός μεταξύ Κρήτης και Κάσου

Κρήτη: Ποια τμήματα σχολείων "έκλεισε" ο κορωνοϊός

Απείλησε με όπλο τους γονείς του για να του “γράψουν” ένα σπίτι

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Ανακοινώνει τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μοιράσει 60 εκ ευρώ

επιστρεπτέα προκαταβολή

Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 60 εκ ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης.

Από αύριο έως το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι κωδικοί των επιχειρήσεων, οι οποίες θα λάβουν σημαντική οικονομική βοήθεια- με τον μέσο όρο της ενίσχυσης να είναι οι 25.000 ευρώ. Στοιχεία του προγράμματος και της διαδικασίας παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Συνολικά, τη σχετική αίτηση έχουν συμπληρώσει και υποβάλλει 11 χιλιάδες επιχειρήσεις, από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι 2,5 χιλιάδες, με την εξέταση του φακέλου τους να γίνεται με το σύστημα της μοριοδότησης.

Πρόκειται για ένα μέτρο οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας Κρήτης προς το κρητικό “επιχειρείν” που επικεντρώνεται προς τις επιχειρήσεις που ήταν ακμάζουσες και κερδοφόρες προ πανδημίας και οι οποίες με την παρεμβολή της υγειονομικής κρίσης έχουν καταλήξει τώρα να μετράνε σοβαρές οικονομικές ζημιές.

Όπως σημείωσε ο κ Φραγκάκης, τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι:

η επιχείρηση να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή

η επιχείρηση να ήνταν κερδοφόρος πριν την πανδημνία και να αριθμούσε αρκετούς εργαζομένους

η επιχείρηση να έχει υποστεί τώρα σοβαρό πλήγμα στον τζίρο της

αλλά και να έχει υποβάλλει ηλεκτρονικά χωρίς προβλήματα, δηλαδή εμπρόθεσμα και με έγκυρη φορολογική ενημερότητα, την αίτησή της.

Βάσει αυτών των κριτηρίων οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρηματοδοτήσουν από αυτό το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" εισαγωγής ασθενών στα νοσοκομεία!

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις