Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

Ρεκόρ 20ετίας κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019.jpg

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά την αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,14% στις 595,16 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 40,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -0,39% και στις 1.397,27 μονάδες, ενώ στο +1,05% και στις 881,44 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,48% στις 250,57 μονάδες.

Οικονομία

Εφορία: Σχέδιο για νέες 120 δόσεις «ειδικού σκοπού»

120 δόσεις

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις 120 δόσεις όσοι έχουν χάσει τη σχετική ρύθμιση στο διάστημα της πανδημίας προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ταυτόχρονα το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπιστεί και νέα ρύθμιση 120 δόσεων η οποία θα περιλαμβάνει και χρέη που δεν οφείλονται στην πανδημία.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όσοι έχουν απωλέσει ρύθμιση 120 δόσεων, μπορούν να επανενταχτούν σε αυτήν, εφόσον πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση αυτή, οι προηγούμενες δόσεις που είχαν μείνει απλήρωτες θα μεταφερθούν για εξόφληση μετά το τέλος των 120 δόσεων. 

Η δυνατότητα αυτή είχε αρχικά δοθεί για όσους πλήρωναν τη δόση του Νοεμβρίου, αλλά επειδή πολλοί φορολογούμενοι δεν πρόλαβαν, δόθηκε η δυνατότητα για επανένταξη μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. 

Πέραν αυτού, όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ , το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων  «ειδικού σκοπού» γύρω στον Απρίλιο για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διευθετήσουν τα χρέη τους ακόμα κι αν αυτά δεν οφείλονται στην πανδημία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάσα για οφειλέτες: «Κλείδωσε»… κούρεμα χρέους και εξόφληση σε 20 χρόνια