Οικονομία

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,22% - Κοντά σε υψηλά πενταετίας ο Γενικός Δείκτης

χρηματιστηριακη αγορα

Καλή η εικόνα της αγοράς, αλλά όχι άριστη. Η οδός Αθηνών δεν προχωρά όπως κάνουν ήδη διεθνώς όλες οι ανεπτυγμένες αγοράς.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στα νέα υψηλά πενταετίας στις 934,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,22%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ήταν 1,14%.

Η ελληνική αγορά ξεκίνησε νωθρά με οριακές κινήσεις και δεν άλλαξε μοτίβο και πριν και μετά την λήξη των παραγώγων.
Για μια ακόμα φορά, όμως διακινήθηκαν πακέτα μετοχών, αξίας 8,09 εκατ. ευρώ σε Εθνική Τράπεζα, Οτε, Αutohellas. Μυτυιληναίος, Αlpha bank.

Η αγορά φαίνεται ότι, συνεχίζει να διανύει μια μεταβατική περίοδο. Κέρδη 0,20% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,006 ευρώ. Αμετάβλητη η μετοχή της Alpha bank στα 1,871 ευρώ- Σε κάποια στιγμή δόθηκε μια εντολή πώλησης 200 χιλ.μετοχών της Alpha bank με πτώση 6% στην τιμή των 1,76 ευρώ.

Απώλειες 0,48% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,.284 ευρώ. Με πτώση 0,22% η μετοχή της Eurobank στα 0,90 ευρώ. Κέρδη 3,12% για την AUTOHELLAS στα 7,94 ευρώ. Με 1,71% ο Μυτιληναίος στα 10,10 ευρώ.

Κέρδη 1,27% για την Αegean στα 8,80 ευρώ. Κέρδη 0,88% για τον οπαπ στα 11,44 ευρώ.

Αμετάβλητος ο τίτλος του ΟΤΕ στα 13,80 ευρώ. Κέρδη 1,14% για την Jumbo στα 18,69 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 62,21 εκατ. ευρώ.

Οικονομία

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τους αγρότες που έπληξε ο "ΙΑΝΟΣ"

τράπεζα πειραιώς ΣΩΣΤΟ

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας, στέκεται κοντά στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τους, των οποίων η παραγωγή ή η λειτουργία επηρεάσθηκε από τις καταστροφές, που προκλήθηκαν από τη θεομηνία ΙΑΝΟΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης κάθε ενδιαφερόμενου, που διατηρεί ενεργή πιστοδότηση με την Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση. 

Δικαιούχοι είναι οι όλοι οι παραγωγοί του Πρωτογενούς Τομέα και οι παραγωγικοί φορείς τους (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αγρoτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, κ.λπ.) των πληγεισών περιοχών, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού/ ζωικού κεφαλαίου, των εγκαταστάσεων ή υποδομών τους, του βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού τους, κ.λπ. 

Οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται, προκειμένου να ενταχθούν στην πρωτοβουλία είναι:

• Να είχαν ενήμερα δάνεια στις 30.06.2020.

• Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ, προκειμένου για καλλιέργειες.

• Να πιστοποιούν τη ζημιά σε υποδομές ή/και εξοπλισμό με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας Πειραιώς στόχο έχει να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών,  που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία τους.