Κρητικά και άλλα

Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη - Που θα πάει

τσίπρας ηράκλειο

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής υπάρχουν στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να φέρει το νέο αναπτυξιακό νόμο μέσα στην εβδομάδα, η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού θα περιοριστεί σε δυο ημέρες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Αντίστοιχα προγραμματίζεται ένα νέο ταξίδι του πρωθυπουργού πιθανότατα την εβδομάδα 28 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου που ο πρόεδρος του κόμματος θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Προς το παρόν όλα τα δεδομένα είναι ρευστά ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αμέσως μετά τη δημοσίευση του προγράμματος εργασιών της Βουλής που φαίνεται πως θα καθορίσει το τελικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.
 

Κρήτη

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: Συνεχίζουν τα ίδια πολλοί Κρητικοί...

αλκοόλ οδήγηση

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων. Στην Κρήτη, οι παραβάτες οδηγοί συνεχίζουν τα ίδια και τα ίδια, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική τους αλλά και των άλλων. 

Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (12.325) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (539) παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,4%.

Συνολικά, τα τρία τελευταία τριήμερα (7-9, 14-16 και 21-23 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (38.200) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (1.561) παραβάσεις, δηλαδή ποσοστό 4,1%.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου, από τους (539) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr / lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (82) άτομα, από τα οποία (70) κινούνταν μόνα τους ενώ (12) έχοντας στο όχημα τους άλλα ενήλικα ή ακόμα και ανήλικα άτομα.

Η γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων είναι:

171 στην Αττική,
69 στην Κρήτη,
58 στην Κεντρική Μακεδονία,
43 στη Θεσσαλία,
39 στη Στερεά Ελλάδα,
33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
29 στη Δυτική Ελλάδα,
27 στην Πελοπόννησο,
24 στη Θεσσαλονίκη,
16 στο Νότιο Αιγαίο,
12 στην Ήπειρο,
10 στα Ιόνια Νησιά,
6 στη Δυτική Μακεδονία και
2 στο Βόρειο Αιγαίο.