Κρήτη

Τρέξτε στους 7ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

psiloritis_race_1.jpg

Η αυθεντική αυτή γιορτή του αθλητισμού έχει γνωρίσει την εκτίμηση και της τοπικής αυτοδιοίκησης που χαιρετίζει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τον υγιή αθλητισμό και την προβολή της Κρήτης στην Ελλάδα και διεθνώς. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, επιβεβαιώνει σε δήλωσή της, του λόγου το αληθές, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου έχουν θέσει τη διεθνή αυτή διοργάνωση υπό την αιγίδα τους, συμβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού, καθώς πέρα από τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αναδεικνύει και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
 
Οι Διεθνείς Ορεινοί Αγώνες Ψηλορείτη, Psiloritis Race, διατρέχουν μια έκταση από τα πεδινά του Ρεθύμνου, μέχρι τα ορεινά και χαίρουν αναγνώρισης και από τους οικείους δήμους με τέσσερις αθλητικές δράσεις για όλες τις ηλικίες και αντοχές: 
·  Ορεινός Αγώνας 35 χλμ, 
·  Αγώνας Δρόμου 8,5χλμ, 
·  Δυναμικό Βάδην 8,5 χλμ,
·  Παιδικός Αγώνας 2 χλμ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μέσα από τους 7ους Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race και ανάλογα με τα θέλω τους, τη θάλασσα και το βουνό από τη βόρεια μέχρι τη νότια ακτή της Κρήτης σε μια έκταση από το γραφικό Ρέθυμνο, μέχρι το παραδοσιακό Αμάρι, τα ορεινά Ανώγεια και τη μινωική Φαιστό. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση και ο αθλητισμός αναβλύζουν μέσα από την καρδιά της αρχέγονης κρητικής φιλοξενίας στον πιο αυθεντική της μορφή.
 

afisa_ethelonton_2016.jpg

afisa_ethelonton_2016.jpg, by lamprakis

 Εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού, Δημήτρης Λαχνιδάκης, επικροτεί αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Κρήτης, την προβολή του νησιού και την ενθάρρυνση του αθλητικού τουρισμού. Επιβεβαιώνει μάλιστα, ότι τα τελευταία χρόνια, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, φιλοξενώντας αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελώντας όντως Διεθνείς Αγώνες που προβάλουν την Κρήτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 
Ο Δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης, στηρίζει αυτή τη δράση που ενδυναμώνει και τον εναλλακτικό τουρισμό σε μια περιοχή που είναι ενταγμένη στα Φυσικά Πάρκα της UNESCO, όπως η φύση του Δήμου Ανωγείων και γι' αυτό και βοηθούν, όπου μπορούν να βοηθήσουν, αφού οι Διεθνείς Ορεινούς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, αποτελούν μια από τις πάρα πολύ καλές δράσεις επί τούτου.
 
Και ο Δήμος Αμαρίου θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Τουρισμού και Ενημέρωσης, Μανώλη Ψαρουδάκη, να αναφέρει ότι ο νότιος Ψηλορείτης γίνεται γνωστός μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες για την ιστορία, το φυσικό του κάλλος και μάλιστα μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν οι οποίοι βέβαια θα απολαύσουν την ομορφιά της θέας με την κοιλάδα του Αμαρίου και την ηρεμία του Λιβυκού Πελάγους.
 
Η εθελοντική προσφορά και η χορηγική υποστήριξη, είναι ευπρόσδεκτες και πάντα συμβάλλουν θετικά στην επιτυχία της διοργάνωσης:
 
psiloritisrace.com 
 
http://www.psiloritisrace.com/el/volunteers.php 
 

psiloritis_race_2.jpg

psiloritis_race_2.jpg, by lamprakis

Η διοργάνωση όπως πάντα έχει επιμεληθεί τα πάντα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΟΥ 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016

11:00-13:00             ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
17:30-19:00             ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
19:00-20:00             ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ)
20:00-20:30             ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ
20:30-21:30             PASTA PARTY
21:00-22:00             ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 89)  ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016
05:00                 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
07:30                 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8.5χμ)
07:30                 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 χμ  ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ(ANΩΓΕΙΑ)
09:00                 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:00                 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΗΝ 8,5 χμ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ
09:15                 ΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 χμ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ (ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ)
09:30                 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
09:45                 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
10:30                 AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:00                 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
13:30                 TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
14:00                 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 χμ
14:00                 ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)
16:00                 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Περιοδεία κλιμακίου στο Κ.Υ Μοιρών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών περιόδευσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαιστού, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο, Ζαχαριουδάκη Γιάννη. Στην περιοδεία, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Μοιρών (μέλους της Ο.Γ.Ε.).

Με αφορμή - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - το απαράδεκτο και καταδικαστέο από σύσσωμη την τοπική κοινωνία των Μοιρών περιστατικό βίας σε βάρος των εργαζόμενων, που ασκούσαν τα καθήκοντα τους στη βραδινή βάρδια της Δευτέρας, το κλιμάκιο εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για τον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Σαν να μη φτάνει  η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματοποίησης που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων, τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 ημέρες όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι).

Ειδικότερα, το ΚΥ Μοιρών είναι μία δομή ΠΦΥ που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο για διάφορες νόσους, ενώ λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο covid-19. Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Μοιρών με φιλότιμο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, για να ανταπεξέλθουν στο σύνθετο καθήκον της προστασίας της υγείας του λαού.

Η απάντηση για τα παραπάνω είναι το να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας των εργαζόμενων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, κόντρα στο «τάισμα» των ιδιωτικών μεγαλοκλινικών με κρατικό χρήμα. Η άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, και όλων των περιφερειακών αγροτικών Ιατρείων και του Πολυδύναμου Τυμπακίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό. Να λυθεί το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού να πάρει θέση για το περιστατικό και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας του Δήμου. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και άλλες ευθύνες για το περιστατικό βίας, αλλά κύρια, οι πολιτικές ευθύνες για την υποστελέχωση του Κ.Υ. και την έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε εργασιακούς κινδύνους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι νοτιοδυτικές Κυκλάδες μπαίνουν στην "πρίζα" από τον ΑΔΜΗΕ

Δήμος Ηρακλείου: Προχωρούν οι τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων